Mellunkylän Demokratian viikon ohjelmassa 14.-17.10. mm. Liikkumavara -dokumentin esitys, asuntoministeri Pia Viitasen vierailu Kontulassa ja Kulttuurikahvila Mellunmäessä

Mellunkylän Demokratian viikko 14.-17.10.2013. Ohjelmassa mm. Demokratian Ilta Kontulassa 15.10.:
 
Euroopan neuvoston paikallisdemokratian viikon yhteydessä 14.-20.10. järjestetään satoja tilaisuuksia eri puolella Eurooppaa. Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke on ollut yksi ensimmäisistä tapahtumaan osallistuneista suomalaistahoista vuodesta 2011 lähtien. Tänä vuonna Mellunkylän Demokratian viikolla 14.-17.10. luvassa on mm. Liikkumavara -dokumentin esitys, asuntoministeri Pia Viitasen vierailu Kontulassa ja Kulttuurikahvila Mellunmäessä. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
 
Palkittu Liikkumavara-dokumentti Kontulatalolla maanantaina 14.10.
 
Kontulatalon Wanhassa Postissa (Kontulan ostari) esitetään maanantaina 14.10. klo 17.30-20.00 Annika Grofin palkittu dokumentti Liikkumavara, joka kertoo kansanedustajien työstä yhden lain valmistelussa. Leffan jälkeen Joonas Pekkanen Avoin ministeriö ry:stä kertoo uusista mahdollisuuksista tehdä oma lakialoite tai kuntalaisaloite verkossa.
 
Demokratian Illan vieraana Kontulassa tiistaina 15.10. mm. asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen
 
Tiistaina 15.10. klo 18-20 järjestetään Kontulantalon Symppiksessä (Kontulan ostari) Mellunkylän Demokratian viikon päätapahtuma, jonka otsikko on "Uusi vaihde korjausrakentamiseen"
 
Demokratian Illassa puhuttaa lähestyvä lähiöiden korjausaalto. Illan avaa MESTOILLA-videokilpailun palkintojenjako: Mitä nuoret kokevat Mellunkylän ja sen mahdollisuudet? Entä millä keinoin valtio aikoo tarttua jokaista asukasta koskevaan haasteeseen? Mitä voidaan oppia jo tähän mennessä tehdyistä putkiremonteista ja muista korjaushankkeista? Kuinka vaikuttaa paremman asuinalueen kehittämiseen? Tule valmistautumaan tulevaan ja keskustelemaan asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen sekä korjausrakentamisen visionäärin Risto Vahasen (Vahanen Oy) kanssa. Esittelyssä myös Helsingin kaupungin uudet palautemahdollisuudet osana Vetoa ja Voimaa –demokratiapilottia. Kahvitarjoilua.

Kontulan lähiöasemalla keskiviikkona 16.6. opastusta Helsingin kaupungin sähköisen palautejärjestelmään
 
Kontupisteen henkilökunta opastaa Kontulan lähiöasemalla keskiviikkona 16.10. klo 13-15 Helsingin kaupungin sähköisen palautejärjestelmän käyttöön.
 
Lisäksi Kontulan lähiöasemalla on ajanjaksolla 14.-16.10. käytössä Demokratiaseinä, jolle kävijät voivat kirjoittaa, piirtää tai leikata ja liimata kommenttinsa teemalla ”Minun Kontulani”: Mikä Kontulassa ilahduttaa? Mikä Kontulassa vihastuttaa? Mihin voin/en voi vaikuttaa Kontulassa?
 
Mellarin Kulttuurikahvilassa aiheena asukasvaikuttaminen torstaina 17.10.
 
Asukastila Mellarissa (Korvatunturintie 2) järjestetään torstaina 17.10. klo 17-20 kansainvälisen demokratiapäivän kunniaksi Kulttuurikahvilan keskustelutilaisuus, jonka aiheena on "Kuuluuko minun mielipiteeni missään? Jos sanon EI tai KYLLÄ, kuka siitä välittää"
 
Musiikin lomassa keskustelemassa Jouko Malinen (SDP) sosiaali-ja terveyslautakunnasta, Jape Loven (SDP) Kaupunkisuunnittelulautakunnasta, Antti Möller (Vihreät) ympäristölautakunnasta ja Ossi Mäntylahti (Kokoomus) pelastuslautakunnasta. Musiikkia esittävät Eric Lappalainen sekä Omat Pojat yhtye. Kahvio on avoinna.
 
Mellunkylän Demokratian Viikon koordinoi Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -demokratiapilotti ja sen järjestämiseen osallistuvat KontuKeskus, Mellunmäki-seura, Kontupiste ja Lähiö 2072 -hanke.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi