Uudessa Mellunkylä -lehdessä mm. tasavallan presidentin erikoishaastattelu ja paljon muuta kiinnostavaa asiaa


 
Uusi Mellunkylä -lehti ilmestyy viikonvaihteessa. Maanantaina 11.11. jakelussa oleva lehti antaa läpileikkauksen kaupunginosamme ajankohtaisista asioista. Mellunkylä-lehti sai myös mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistön erikoishaastattelun. Maksutonta lehteä on saatavissa 11.11. alkaen mm. Kontupisteestä, Symppiksestä, Mellarista, Kontulan kirjastolta ja lähiöasemalta sekä alueen K-Supermarketeista. 

Alla johdantona uuden Mellunkylä -lehden sisältöön päätoimittaja Jouko Kokkosen pääkirjoitus:
 
"Mellunkylässä on tapahtunut paljon vuonna 2013 – ja tapahtuu. Toimitukselle tilanne on yhtä aikaa kiitollinen ja hankala. Kaiken mahduttaminen kansien välien teettää työtä, mutta uutistulva on lehdentekijöille uutispulaa kiitollisempi vaihtoehto. Vankka uutisja tapahtumapaketti kertoo Mellunkylän sykkivän toimintaa. Kansallisteatteri on työstänyt alueen asukkaiden kanssa Kontulateostaan pitkin syksyä, Mellunkylän Joulupolku on valmisteilla ja nuoret ovat tavanneet pressan.
 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailu Luupissa lokakuun alussa oli ilmiselvästi iso tapaus tilaisuuteen osallistuneille nuorille. Rento ja välitön Niinistö muutti etäisen valtiojohdon ohikiitäväksi hetkeksi inhimilliseksi. Käynti kertoo suomalaisen yhteiskunnan vahvuudesta, josta kannattaa pitää kiinni. Turvatoimet olivat lujat, mutta silti Niinistö esiintyi relana nuorten kansalaisten seurassa. Mellunkylä-lehti sai presidentiltä erikoishaastattelun, jossa hän pohtii nuorten tilannetta lähiöissä ja laajemmin.
 
Lehti kertoo myös senioritalon Iltaruskon yhteisöstä, jossa voimaa antavat eletyn elämän kokemukset, ja ennen kaikkea koetusta nouseva elämänhalu. Meistä suomalaisista jo 19 prosenttia on yli 65-vuotiaita ja ikäihmisten osuus kasvaa koko ajan. Ikäihmisille soveltuvien asumisvaihtojen tarve kasvaa siis koko ajan.
 
Mellunkyläläiset ovat saaneet tietää, että Kontulan keskuksen suunnittelu etenee sittenkin. Sopii toivoa, että matka suunnittelusta toteutukseen on lyhyempi kuin tähänastinen suunnittelupolku koukeroineen. Ostarille on tärkeää päästä toteuttamaan asuinrakentamista.
 
Sopisiko Kontulan uudistuva keskus esimerkiksi Iltaruskon tapaiseen senioriasumiseen? Ainakin palvelut olisivat lähellä. Mellunkylässä on paljon 55–70-vuotiaita, jotka haluaisivat muuttaa pieniin hyvin varusteltuihin koteihin tutussa kaupunginosassa.
 
Kontulan keskuksen uudistamisella on kiire. Helsingin Sanomat kertoi 25. lokakuuta, että osa omistusasunnoissa asuvasta kantaväestöstä on alkanut hakeutua pois maahanmuuttajalähiöistä. Yksi perusteista on ostarien epäviihtyisyys. Mellunkylässä olisi tartuttava myös Myllypuroon yhden kampuksensa rakentavan Metropolia-ammattikorkeakoulun tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tärkeitä kohteita ovat kaupunginosamme vetovoimaa parannettaessa Kontulan ja Mellunmäen metroasemien ympäristöt.
 
Asukasdemokratia tulee tavalla tai toisella esiin kautta lehden. Kivikkoon suunnitellun harvinaisen pysyvän tilapäisen kivimurskaamon perustamishanke kertoo, miten asukkaat yritetään yhä sivuuttaa päätöksenteossa.
 
Historiasarjassa on esittelyssä Mikaelinkirkko, joka valmistui neljännesvuosisata sitten. Lehti kurkistaa myös koulumaailmaan. Mellunmäen ala-asteen rehtori Tiina Hieta kertoi pulpettiväen tunnoista. Hiedan haastattelusta jää päällimmäiseksi tunne siitä, että koulussa näkyvät yhteisön vahvuudet ja heikkoudet.
 
Mellunkylän taloissa on alkanut putkiremonttien aikakausi. Kontulassa ensimmäiset taloyhtiöt ovat käyneet läpi pitkän prosessin. Osa valmistelee ryhtymistä röörien rassailuun. Mellunkylä-lehti kysyi, miten putkiremontista selviää järjissään."
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi