KontuFestari 2014 -tapahtuman päivitetty ohjelma

 
KontuFestari on tänä vuonna Kontulan 50-vuotisjuhlien päätapahtuma, luvassa mm. hyvää livemusaa kahdella lavalla, teatteria ja katuruokaa. 
 
KontuFestarista on viimeisen yhdentoista vuoden aikana tullut yksi Itä-Helsingin suurimmista kulttuuri-tapahtumista. Tämä maksuton kansanjuhla järjestetään Kontulan Kelkkapuistossa lauantaina 23.8.2014 klo 12-21. KontuFestari tarjoaa tänäkin vuonna hyvää musiikkia ja monipuolista ohjelmaa moneen eri makuun hienossa puistoympäristössä. Seuraavassa vähän tarkempi esittely päivän ohjelmasta.
 
Päälavalla nähdään esiintymisjärjestyksessä mm. tunnettuja pop- ja rockbiisejä lapsille suomenkieleksi sovittanut Fazzitazzi -orkesteri, Mikko Rintasen johtama Stadin Juhlaorkesteri solisteinaan Anna ja Janus Hanski, duo Lady Kujanpää ja Herra Hella, Kontulassa 1985 perustetun Hearthill -bändin Jussi Sydänmäen J. Hearthill Trinity -yhtye, itähelsinkiläinen kulttibändi Notkea Rotta All Stars, suomalaisen rocklegendan Pelle Mijoonan United -yhtye sekä kotimainen bluesklassikko Honey B & T-Bones, jonka lämppärinä nähdään Helsinki Cigar Box Experience. Päälavan juontajana toimii jokavuotiseen tapaan Njassa.
 
Lisäksi festarin puistolavalla esiintyy joukko nuoria itähelsinkiläisiä rapartisteja alkaen klo 15 (esiintymisjärjestyksessä MC Hugo , Aktiivi, Tiia Karoliina, Wekkenide ja Madson ja Bizzy), joista nuoret pääsevät äänestämään suosikkiyhtyeensä esimerkiksi nuorisoasiainkeskuksen teltalla. Illansuussa kuullaan vielä ryhmiä New Generation MCS ja Tripple 2. - Ennen puistolavan räppääjiä festarialueella on mahdollisuus klo 14 seurata teatteri Nahkiaisen lasten ja aikuisten letkeä kesänäytelmää Aapelin romaanista "Koko kaupungin Vinski". 
 
Päälavan vieressä sijaitsevassa  Aatteiden Teltassa on vuorostaan mahdollisuus tavata ja keskustella politiikkojen ja vaikuttajien kanssa. Festarin yhteydessä jaetaan myös kuudennen kerran Kontula -palkinto merkittävän elämäntyön alueen hyväksi tehneelle henkilölle. 
 
Festarialueelle pystytetään Mikaelin seurakunnan, partiolaisten ja  lastenkulttuurikeskus Musikanttien toimesta lasten alue telttoineen (avoinna klo 12-17), jossa tarjolla mm. polkuautorata, askartelupiste, pelejä ja kasvomaalausta.
 
Mukana menossa ovat niin ikään mm. Kansalllisteatteri, Kontupiste ja Kontula-Seura. - Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -projektin Kojulla vo imm. tulla kertomaan taskuistaan löytyvien esineiden tarinoita, sovittaa päälleen teatterin vaatevarastoa sekä osallistua Instagram-kilpailuun. Kojulla on myös mahdollisuus nähdä paloja viime tammikuussa esitetystä Kontulan aika! -näytelmästä. Tänä vuonna Reittejä Kontulaan etsii 13–18-vuotiaita alueella asuvia nuoria mukaan tekemään esitystä. Kojulla voi ilmoittautua 25.8. käynnistyvään nuorten ilmaisutaitoryhmään ja kuulla lisää syksyn tapahtumista. - Kontupiste esitttelee Albumit Auki -projektiaan ja Kontula-Seura keskustelee mm. 18.9. Kontulan ala-asteella järjestettävästä Ylipormestarin asukasillasta.
 
Yleisöä palvelee festaritori, jossa tarjolla monenlaista hyvää ja mielenkiintoista katuruokaa, mm. Maailma kylässä -festivaalillakin monesti vuoden ruokamyyjäksi valitun Afaesin länsiafrikkalaisista herkuista Vuoden lähiöravintola Helmi Grillin paikan päällä tehtyihin antimiin. 
 
Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Omien alkoholijuomien tuominen Kelkkapuiston festarialueelle kielletty! Alueella rajoitetusti parkkipaikkoja, yleisöä pyydetään käyttämään julkisia kulkuneuvoja. HUOM! HSL on tiedottanut, että bussi 94 liikennöi poikkeusreitillä Kontulassa lauantaina 23.8. klo 12.00 ja 21.00 välisenä aikana. Bussi 94 ajaa silloin molempiin suuntiin suoraan Myllymestarintietä ja Kontulantietä, eli Lallukantien, Klamintien, Humikkalantien ja Porttitien reittiosuus jää ajamatta. Linja 812 liikennöi festariaikanakin normaalilla reitillään.
 
KontuFestarin järjestää KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen ja nuorisoasiainkeskuksen kanssa ja on osa Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -toimintaa.
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi