Ylipormestarin asukasilta: duunataks Lammelle ja ostarille mitään?


Ylipormestari Jussi Pajusen asukasilta kokosi Kontulan ala-asteelle noin 150 kontulalaista ja sankan ryhmän viranhaltijoita. Pajunen ja virastojen edustajat onnittelivat 50-vuotisjuhliaan viettävää Kontulaa ja kaikkia kontulalaisia. - Eniten illan aikana keskustelua herättivät Leikkipuisto Lammen kolme vuotta sitten suljetun puistorakennuksen kohtalo, Kontulan ostoskeskuksen tilanne sekä Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeen jatkon turvaaminen.
 
Lampipuiston kohtalo nousi illan aikana esiin joka toisessa puheenvuorossa. Kontulan kirjastonjohtaja Leena Sallas korosti, että kirjasto on joutunut kohtuuttoman kuormituksen kohteeksi Lammen sulkemisen jälkeen. Monissa puheenvuoroissa muistutettiin, että hankkeen lykkääntyessä lapsipolvi tai kaksi jää ilman leikkipuistoa – käyttäjiä kyllä riittää.  Varhaiskasvatusvirastossa otetaan nyt selvitykseen asukkaiden idea väliaikaisen rakennuksen tuomiseksi puistoon.  
 
Asukasillassa kävi selväksi, että Kontulan ostarin uudistaminen ja alueen täydennysrakentaminen on edelleen suurelta osin hämärän peitossa. Kymmenen vuotta sitten käynnistettyä suunnittelua jarruttaa talouden tahmeus. Myös ostarin kapakoituminen ja järjestyshäiriöt herättivät huolta. Ylipormestari Pajunen myönsi ”pubistumisen” olevan niin Kontulan kuin monen muun ostarin ongelma.
 
Koko Kontulan täydentämisrakentamista kartoitettaessa on löytynyt kaupunkisuunnitteluviraston johtajan Mikko Ahon mukaan mahdollisuuksia toteuttaa asuntoja noin 2 500 ihmiselle. Kontulassa onkin todennäköisesti vuonna 2020 yli 15 000 asukasta.
 
Useat puhujat olivat huolissaan alueellisen eriarvoistumisen kiihtymisestä. Ylipormestari Pajunen totesi, että kaikkein paras keino torjua alueellista eriarvoistumista on työpaikkojen luominen.
 
Mellunkylässä on toiminut jo viitisen vuotta alueen yhteistoimintaa ja tiedonkulkua vahvistanut Vetoa ja Voimaa Mellunkylään –hanke. Kontulalaiset vetosivat voimakkaasti, että Helsingin kaupunki turvaisi hankkeen jatkumisen myös tulevaisuudessa.
 
Monista puheenvuoroista heijastui myös vähintään hienoinen epäluottamus viranhaltijoiden Itä-Helsingin tuntemusta kohtaan. Sirkka Kuula kysyi, moniko 20 eturivissä näkyneestä viranhaltijasta asuu Mellunkylässä. Yksikään käsi ei noussut. Itähelsinkiläisiksi ilmoittautui sentään viisi.

Kuuntele tästä Kaupunginosaradion tekemä kooste Ylipormestarin asukasilllasta Kontulassa (lähetetty Lähiradion taajuudella 100.3 MHz 22.9.).
 
 Asukasilta on katsottavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.helsinkikanava.fi/fi
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi