Mellunkylässä tapahtumarikas loppuvuosiMellunkylän alueella ja eritoten Kontulassa on luvassa tapahtumarikas loppuvuosi! Ohjelmassa on tapahtumia ja tilaisuuksia moneen makuun. Muun muassa näyttelyistä konsertteihin ja teatteriesityksiin, perinteisestä Kontulan ostarin Joulun Avauksesta suureen Mellunkylän Joulupuisto -tapahtumaan sekä politiikkojen kyselytunnista tärkeään aluefoorumiin, jossa aiheena on Kontulan ostarin ja ympäristön kehittäminen. Lähes kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

MELLUNKYLÄN MARRAS-JOULUKUUN 2014 TAPAHTUMAKALENTERI
 
Eduskunnan puhemiehen ja ministerin kyselytunti Kontulassa tiistaina 11.11. klo 10-11
Kontulatalon Wanhassa Postissa järjestetään tiistaina 11.11. klo 10-11 eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman ja kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen kyselytunti. Vapaa pääsy.
 
Kontula-Seura esikaupunkimessuilla Stoassa tiistaina 11.11. klo 16-19
Mitä Stadi duunaa idässä? Tule ottamaan selvää, mikä on ajankohtaista Itäeskuksessa ja lähialueilla. Helsingin kaupunki järjestää kaikille asukkaille avoimen tilaisuuden, hiljattain 30-vuotisjuhliaan viettäneen Stoan aulassa tiistaina 11.11. klo 16-19. Mukana paikan päällä myös Kontula-Seura. Vapaa pääsy.
 
Koululaisten ”Minun Kontulani”-teokset esillä marraskuussa eri puolilla Kontulaa
Kontula–Seura järjesti osana ”Kontula 50 vuotta” -tapahtumasarjaa koululaisille suunnatun ”Minun Kontulani -KuvaSkaban” syys-lokakuussa 2014. Esiraadin valitsemat parhaat valokuvat ovat nähtävillä marraskuun ajan Kontupisteen galleriassa ja parhaat piirustukset/maalaukset ovat vuorostaan esillä Kontulan kirjastossa. Lisäksi teoksia on näkyvillä Kontumarketin kahvilan ikkunassa. Koulut itse ovat lisäksi sijoittaneet kuvia tai piirustuksia omiin kouluihinsa sekä mm. Kontulan Palvelukeskukseen, Kontulan Helykodin ruokalaan ja Mikaelinkirkon tiloihin.
 
Kontulan Naapuruuspiirin avajaiset Mikaelinkirkolla keskiviikkona 12.11. klo 13-15 PERUUTETTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI!
Naapuruuspiiri aloittaa toimintansa Kontulassa. Tervetuloa avajaisiin!
 
Galleria Kontupisteessä "Kotialbumeista: Merenneito, grammari ja silakkamarkkinat" -valokuvanäyttely
Näyttelyssä katsotaan näppäilykuvia albumikulttuurin näkökulmasta. Avoinna Galleria Kontupisteessä 18.1.2015 saakka.
 
"Viidakko Karnevaali"  -teokset esillä Kontulan terveysasemalla
Kontulan terveysasemalla on esillä Kontulan taidekuurin puitteissa leikkipuisto Kiikussa  järjestettyjen kuvataidetyöpajojen tuotoksista koottu " Viidakko Karnevaali" vuoden vaihteen yli. Taiteilijoina ovat olleet leikkipuisto Kiikun lapset. Taideprojektin idea, toteutus ja työpajat: kuva-ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja taidemaalari Mari Leskinen.

Maksuton energiailta Kontulatalolla torstaina 13.11. klo 17.30-20
Kontulatalon Sympiksessä tavattavissa asiantuntijat Pääkaupunkiseudun Kuluttajien energianevonnasta, Helsingin Energialta, Kontulan Huollosta ja Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskukselta. Tule kuulemaan vinkkejä kodin energiakäytön tehostamiseen ja kierrätykseen sekä tutustumaan telkkaristakin tuttuun latauspyörään.
 
Slaavilainen ilta -konsertti torstaina 13.11. klo 19 
Mikaelinkirkolla esiintyvät Itä-Helsingin musiikkiopiston puhallinorkesterit Tuuliviiri ja Itätuuli esiintyvät , joht. Helena Sinisalo. Ohjelmassa Bartok- Prokofjev- Gliere- Kabalevski- Viitasaari- Bock. Vapaa pääsy.
 
Pohdittavaa sotimaan aikovalle -seminaari Luupissa suununtaina 16.11. klo 16.45-20
Kontulan somalialaiset ry ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestävät yhdessä Kontulan nuorisotalo Luupissa seminaarin, jossa pohditaan nuorten radikalisoitumista ja sitä miten ehkäistä nuorten lähtemistä ulkomaille sota-alueille. Seminaarissa on mukana asiantuntijoita ministeriöstä, poliisista, nuorisotyöstä ja uskonnollisesta yhteisöstä.
 
Mellarissa kulttuurikahvila maanantaina 17.11. klo 17
 Alkuillasta kulttuurikahvilassa ihastellaan valokuvia stadista ja jutellaan kahvikupin äärellä muuttuvasta kaupungista.  Klo 18.30 esintyy Broadway -yhtye. Vapaa pääsy.
 
Valon ja Ilon Juhla lastenkulttuurikeskus Musikanteissa tiistaina 25.11. klo 14.30-15.30
Ohjelmassa mm. Huutsi Kuutsi Duon ja Fazzitazzin esiintymiset. Vapaa pääsy.
 
Keskustelutilaisuus Kontulan kirjastossa tiistaina 25.11. klo 17-19
Kulttuuriyhdistys Lilan järjestämän tilaisuuden aiheena on inspiraatio työssä. Vapaa pääsy.
 
Perinteinen Joulun Avaus Kontulan ostarilla lauantaina 29.11. Klo 11-13
Perinteinen Kontulan ostoskeskuksen Joulun Avaus -tapahtuma järjestetään Kontulan ostarin keskusaukiolla sekä Kontulatalossa ja Lähiöasemalla. Luvassa mm. joulupuuro-, kahvi- ja glögitarjoilua (niin kauan kuin tarjottavaa riittää) sekä joulupukin ja Tiernapoikien vierailu. Aukiolla myös joulutori. Kontulatalolla vuorostaan järjestetään joulumyyjäiset Symppiksessä klo 10-14, Kontupisteessä palkitaan klo 12 ”Minun Kontulani” -KuvaSkaban parhaat teokset ja Wanhassa Postissa klo 12.30 esitetään kohtaus Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan-projektin nuorten ryhmän tulevasta ”Elinpiirejä” -näytelmästä. Lisäksi Kontulan lähiöasemalla klo 11-14 kansainvälinen kahvila ja lyhtytyöpaja. Vapaa pääsy kaikkiin tilaisuuksiin. Tapahtuman järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Vapaa pääsy.
 
Kontulan DekkariLauantain vieraana Matti Rönkä lauantaina 29.11. klo 13-15 
Kontulan ostoskeskuksen Joulun Avauksen perään yleisöllä on mahdollisuus tutustua dekkarien maailmaan Kontulan kirjastossa, jonne kirjasto yhteistyössä KontuKeskuksen kanssa järjestää Kontulan DekkariLauantai -tapahtuman. Ohjelmassa on ajankohtaisen dekkarikirjallisuuden esittelyn lisäksi mm. Matti Röngän vierailu ja haastattelu. Vapaa pääsy.

Mikaelinkuoro 25 vuotta -adventin juhlakonsertti sunnuntaina 30.11. klo 18
Ohjelmassa mm. Telemann, Honkanen, Grimm. Yhteislauluna Hoosianna. Mikaelinkuoro, Osmo Honkanen, urut. Vapaa pääsy, ohjelma 5€.
 
Aluefoorumi Mikaelinkirkon seurakuntasalissa maanantaina 1.12. klo 18-20
Mellunkylän aluefoorumin  aiheena ovat Kontulan ostarin ja ympäristön suunnitelmat. Mukana keskustelemassa ovat mm. kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava, kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim ja itäisen toimiston toimistopäällikkö Anri Linden sekä toimitusjohtaja Juha Karjula Kontulan Huollosta. Yleisökeskustelua ja kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke.

Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -projektin Elinpiirejä -esitykset joulukuussa
Itsenäisyyspäivänä 6.12.2014 klo 15 Nuorten toimintakeskus Luupissa ensi-iltansa saa Elinpiirejä –esitys Kontulan nuorista, jossa lavalle astuu joukko 13–17-vuotiaita Mellunkylän alueella asuvia nuoria. Puolidokumentaarinen esitys kertoo nuorten suhteesta kotiin ja perheeseen, tulevaisuudenunelmista, vapauden kaipuusta ja vaikuttamisen halusta.Elinpiirejä nähdään ensi-illan jälkeen Kivikon nuorisotalolla ma 8.12. klo 18, Helsingin yhteislyseolla ke 10.12. klo 09.10, Kontulan palvelukeskuksella ke 10.12. klo 13.30 sekä vielä Luupissa la 13.12. klo 18. Vapaa pääsy em. Esityksiin. - Lisäksi Kansallisteatterin Omapohja-näyttämöllä esitys vierailee ma 15.12. klo 19 sekä ti 16.12. klo 13 ja 19. (Kansallisteatterin esityksiin liput 3 €, varaukset Kansallisteatterin lippumyymälästä).

Tumman tähtitaivaan alla - Petri Laaksosen joulukonsertti torstaina 11.12. klo 19
Mikaelinkirkolla esintyy Petri Laaksonen, laulu ja piano, Petri Hatakka, koskettimet, Jan Lindström, akustinen kitara. Ohjelma 15€. Tämän Helsingin ainoan Petri Laaksosen joulukonsertin järjestää Lions Kontula ja Mellunmäki, Mikaelin seurakunta. Konsertin tuotto ohjataan Lions-toiminnan kautta alueen lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.
 
Mellunkylän Joulupuisto sunnuntaina 14.12. klo 13-17
Koko perheen maksuton tapahtuma Mellunkylän Joulupuisto järjestetään joulukuussa kolmannen kerran Emännänpolulla ja Mikaelinkirkolla. Ohjelmassa luvassa jälleen paljon musiikkia (mm.  Elegia- ja Ilopisarat -kuorot sekä Huutsi Kuutsi), joulupukki, Tiernapojat, joulurauhanpuisto ja ekumeeninen hartaus. Lisäksi lapsille erilaisia  toimipisteitä ja ulkoliukumäki (säävaraus, kypärä mukaan!). Puhveteissa tarjolla grillimakkaraa, glögiä ja pipareita. Joulupuiston tervehdyspuheen pitää sen suojelija, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Tapahtuman päätteeksi järjestetään kirkolla klo 16.30 Kauneimmat joululaulut -konsertti, mukana Mikaelinkuoro. Tapahtuman järjestää Mikaelin seurakunta yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Vapaa pääsy.
 
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi