Kontulan 50-vuotisjuhlavuosi huipentuu joulukuussa teatteriesityksiin ja suureen Mellunkylän Joulupuisto -tapahtumaan


Kansallisteatteri tekee esityksen Kontulan nuorista
 
Kansallisteatterin toista vuotta jatkuvan Reittejä Kontulaan -yleisötyöprojektin keskiössä ovat tänä syksynä nuoret. Kaksitoista 13–17-vuotiasta Kontulassa ja sen lähialueilla asuvaa nuorta astuu näyttämölle Eveliina Heinosen ohjaamassa Elinpiirejä-esityksessä, joka saa ensi-iltansa itsenäisyyspäivänä Kontulassa. Esitys nähdään myös Kansallisteatterin Omapohjassa.
 
Elinpiirejä-esityksen aiheet ovat nousseet nuorista itsestään: dramaturgi-näytelmäkirjailija Juho Gröndahlin kirjoittama käsikirjoitus on syntynyt yksilöhaastatteluiden ja ryhmäkeskusteluiden pohjalta. Se sisältää dokumentaarisia, suoraan nuorten suusta poimittuja osia sekä etäännytetympiä, samaa aihepiiriä luotaavia fiktiivisiä kohtauksia.
 
Esitys kertoo ennen kaikkea vapauden kaipuusta ja pelosta. Ryhmän nuorilla ei ikänsä puolesta ole vielä todellista sananvaltaa siihen, mitä heille itselleen tai maailmalle tapahtuu. Mutta aikuisuudessa ei häämötä pelkästään ajankäytön, pukeutumisen, hiustenvärjäyksen ja äänestämisen vapaus, vaan myös työelämän epävarmuus, arviointiraadit ja kaiken maailman helppoheikit – ja se, että pitää itse soittaa lääkärille.
 
Elinpiirejä-esityksessä nuoret pääsevät myyttiselle matkalle, joka vie heidät oman itsensä ja tulevaisuuden unelmiensa, mutta myös maailman turvattomuuden äärelle. Perimmäisenä häämöttää kysymys, jota aikuisuuden mukana tuleva vapauskaan ei ratkaise: miten tässä maailmassa loppujen lopuksi voi vaikuttaa – ja miksi kannattaisi yrittää?
 
"Tulevaisuuteen on se about viis vuotta. Siis aikuisuuteen. Ku ei tätä lapsuutta nyt voi sanoo tulevaisuudeks, ku nyt mä vaan asun kotona äidin, isosiskon, isoveljen ja Ramin kaa kerrostalossa, käyn koulua, ja arki vaan jatkuu sillain samal lailla. Ei sitä voi kutsuu tulevaisuudeks, ku tietää jo suunnilleen et mitä tapahtuu. Ku sit aikuisuudest ei tiiä juurikaan viel mitään."
 
Ensi-ilta:
la 6.12. klo 15 Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa (Ostostie 4, Hki)
 
Ilmaiset kiertue-esitykset Kontulan alueella:
ma 8.12. klo 18.00 Kivikon nuorisotalo (Kivikonkaari 21)
ke 10.12. klo 9.10 Helsingin yhteislyseo (Rintinpolku 2)
ke 10.12. klo 13.30 Kontulan palvelukeskus (Kontukuja 5)
la 13.12. klo 18.00 Toimintakeskus Luuppi (Ostostie 4)
 
Kansallisteatterin Omapohjassa:
ma 15.12. klo 19
ti 16.12. klo 13 ja 19
Liput 3 €, varaukset Kansallisteatterin lippumyymälästä p. 010 7331 331.
 
NUORET Anastasia Kuzmitsjova, Tiia Lempinen, Pihla Tähkäoja, Lotta Roiha, Iina Salovaara, Atte Manssila, Paula Röyskö, Ida-Kaisa Salonen, Tobi Falowo, Maisa Moilanen, Joona Isokorpi, Miia Moskuvaara
OHJAUS Eveliina Heinonen / DRAMATURGIA JA ESITYSKÄSIKIRJOITUS Juho Gröndahl / APULAISOHJAAJA Jukka Heiskanen / LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Jonna Kuittinen / VALOT Harri Kejonen / VALOKUVAT Ville Kekäläinen / GRAAFINEN ILME Ville Kekäläinen ja Krista Mäkinen / TEATTERIKURAATTORI Pirjo Virtanen / TUOTANTOASSISTENTTI Sofia Valli
 
Monipuolinen koko perheen Mellunkylän Joulupuisto 2014 päättää mittavat Kontulan 50-vuotisjuhlat
 
Mellunkylän Joulupuisto -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 14.12.2014 klo 13-17 Emännänpolulla ja Mikaelinkirkolla. Samalla tapahtuma päättää mittavat Kontulan 50-vuotisjuhlat. Juhlavuoden 2014 aikana on järjestetty puolisen sataa erilaista, maksutonta tilaisuutta ja tapahtumaa eri puolilla Kontulaa. On ollut mm. useita aluefoorumeja ja seminaareja ajankohtaisista aiheista, konsertteja ja näyttelyjä, teatteria, ylipormestarin asukasiltaa, juhlamessua ja suurempia yleisötapahtumia kuten Helsinki-päivän OstariFestari ja suosikkitapahtuma KontuFestari. Näihin suurempiin yleisötapahtumiin lukeutuu myös kolmatta kertaa järjestettävä Mellunkylän Joulupuisto.
 
Mellunkylän Joulupuisto tarjoaa ohjelmaa laidasta laitaan. Tapahtumassa kuullaan mm. kolmea eri kuoroa, jouluorkesterin solisteina ovat Anna ja Janus Hanski, kirkolla nähdään teatteri Kontulan esitys ja Maria Baric & Companyn varjoteatteria sekä pidetään erilaisia työpajoja/verstaita. Tapahtuman huipentaa maineikkaan Tulikansa-ryhmän näyttävä tuliesitys. - Mellunkylän Joulupuiston avauspuheenvuoron pitää eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, joka toimii myös tilaisuuden suojelijana. Helsingin kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.
 
Mellunkylän Joulupuisto tarjoaa myös kaikille kävijöille grillimakkaraa, glögiä ja pipareita (niin kauan kuin tarjottavaa riittää)! Tapahtuman järjestää Mikaelin seurakunta yhdessä useiden alueen toimijoiden kanssa.
 
Ohjelma
 
ULKOLAVALLA:
13.00 Elegia-kuoro
13.10 Tilaisuuden avaus, Eero Heinäluoma
13.20 Kaupungin tervehdys, Jussi Pajunen
13.30 Ekumeeninen hartaus
13.45 Elegia-kuoro
-----
14.30 Joululauludiplomi
15.30 Päätösesitys: Tulikansa
 
EMÄNNÄNPOLULLA:
13.00 – 15.15
Joulupukki, joulurauhanpuisto, partiolaisten jouluteltta, liukurata (säävaraus).
 
MIKAELINKIRKOSSA:
Seurakuntasali:
14.00 Sikaa säkissä, Teatteri Kontula
14.20 Anna ja Janus Hanski & Jouluorkesteri
Takkahuone:
14.00 Huutsi Kuutsi Duo
14.30 Ilopisarat-kuoro
Yläkerta:
Lapsille: Jouluaskartelua, ongintaa, Pieni polku seimelle, työpajoja:
13.00 Varjoteatteria , Maria Baric & Company
13.15 TipTapHop rytmiverstas, STOA
13.45 Varjoteatteria
14.00 TipTapHop, koululaisille
14.30 Varjoteatteria
14.45 TipTapHop
Kirkkosali:
16.30 Kauneimmat joululaulut, Sari Viljakainen, juonto, Mikaelinkuoro, joht. Osmo Honkanen
 
Oikeudet ohjelmanmuutoksiin pidätetään. Vapaa pääsy.
 
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi