Mellunkylän Joulupuisto 2014 onnistui hienosti

Mellunkylän Joulupuisto tarjosi ohjelmaa moneen makuun (kuvakoosteen kuvat: Anna Fioretti)

Mellunkylän Joulupuisto -perhetapahtuma järjestettiin Kontula 50 -vuotta juhlavuoden huipentumana sunnuntaina 14.12. Mikaelinkirkolla ja Emännänpolulla. Tämä hyvän mielen joulutapahtuma toteutui onnistuneesti. Kontula juhli 50 -vuotistaivaltaan joulun merkeissä. Tapahtuma keräsi päivän mittaan arviolta noin parisen tuhatta kävijää.
 
Tapahtuman ohjelma-anti keskittyi Mikaelinkirkkoon, sen etupihalle sekä Emännänpolulle. Emännänpolun varrella ollut ulkolavalla avauspuheenvuoron piti tapahtuman suojelija, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Hän toi puheessaan esille mm. aktiivisen yhteistyön Mellunkylässä, jonka eräänä ilmentymänä oli kaikille ja kaiken ikäisille yhteinen joululahja alueen asukkaille: Mellunkylän Joulupuisto -tapahtuma.  Ylipormestari Jussi Pajunen toi Helsingin kaupungin tervehdyksen 50 vuotta täyttävälle Kontulalle. Hän korosti asukkaiden ja eri yhteisöjen määrätietoista aktiivisuutta lähiöiden kehittämisessä sekä yhteisöllisen toiminnan jatkuvasti kasvavan merkityksen. Ekumeeninen hartaushetki ja yhdessä laulettu ”Hoosianna” hymni sekä "Maa on niin kaunis” –virsi sekä johdattelivat ensimmäisen joulun äärelle.  Sen pitivät kirkkoherra Martti Häkkänen Mikaelin seurakunnasta ja isä Jyrki Penttonen Itä-Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta. - Ulkolavalla esiintynyt naiskuoro Elegia Iida Anttolan johdolla esitti tunnelmallisia joululauluja. - Mitä olisikaan joulun odotus ilman Tiernapoikien odotettua esitystä ja joulupukin vierailua, joka tuttavallisesti jututti paikalle tulleita lapsia sekä perheitä. Myöhemmin iltapäivällä esiintyneen Tulikansan hätkähdyttävä tuliesitys keräsi Emännänpolulle kirkon edustalle todella runsaasti katsojia.
 
Alue oli kaunis illan hämärtyessä. Kirkon ulkopuolella paloivat jätkänkynttilät. Kontula-Seura oli valmistanut alueen, jonne yleisö sai sytyttää kynttilät joulurauhan merkeissä. Partiolaiset olivat pystyttäneet eränkävijöiden joululaavun alueelle. Kontulan ja Mellunmäen Lions -kerhot grillasivat ja tarjosivat kaikille maukkaita makkaroita, jotka seurakunta oli saanut eräältä tapahtumaa tukeneelta yksityiseltä lahjoittajalta. Mikaelinkirkon sisätiloissa oli tarjolla Mikaelin seurakunnan diakonian vapaaehtoisten glögi- ja kahvitarjoilu piparkakkujen kera.
 
Jouluinen musiikki valtasi Mikaelinkirkon seurakuntasalin, jossa kuultiin hienoa Anna ja Janus Hanskia ja heitä säestänyttä jouluorkesteria. Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -projektista syntyneen kontulalaisen teatteriprojektin harrastajat esittivät vuorostaan ajatuksia herättäviä näytelmäosioita. Lastenkuoro Ilopisarat ja lastenlauluduo Huutsi Kuutsi lauloivat lasten kanssa iloista ja soittivat kaikkia hauskuttavaa jouluista musiikkia kirkon toisen kerroksen tiloissa. Siellä esitti myös Maria Baricin varjoteatteri koskettavaa kertomusta askarteluineen ja työpajoineen. Kulttuurikeskus Stoan järjestämä rytmiverstas taasen rytmitti lapsia ja aikuisia afrikkalaisiin säveliin. Lähiöaseman Näprääjät tuottivat ongintapisteen. Nuorisoasiainkeskuksen Luuppi järjesti organisoivat lapsille joulun askartelupajan.  
 
Tapahtuman päätteeksi Mikaelinkirkko täyttyi kauneimpien joululaulujen laulajista yhdessä Mikaelinkuoron kanssa.
 
Tämä kolmannen kerran järjestetty Mellunkylän Joulupuisto -tapahtuma onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Tapahtuman jälkeisissä tunnelmissa ja yleisöltä saadun palautteen perusteella tapahtumaa organisoinut työryhmä oli syystä tyytyväinen tapahtuman järjestämisestä ja sen saamasta suosiosta. Tapahtuma tulee toteutumaan seuraavan kerran joulukuussa 2015.
 
Mukana tapahtumaa järjestämässä olivat Helsingin seurakuntayhtymä, Lähiöprojekti, nuorisoasiainkeskus, sosiaali- ja terveysvirasto ja ympäristökeskus sekä Vetoa ja Voimaa Mellunkylään –projekti, KontuKeskus, Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys, Kontula-Seura, Lions Club Kontula, Lions Club Mellunmäki, Partiolippukunta Kontutytöt, Helsingin Kotkat ja Kurkimäen rusakot sekä Mikaelin seurakunta, joka toimi tapahtuman tuottajana.
 
Lämmin kiitos kuuluu kaikille tapahtumaan osallistuneille tahoille ja järjestäjät toivottavat hyvää joulua kaikille Mellunkylän asukkaille!
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi