Vaikuttava, kansainvälinen valokuvanäyttely KontulassaNeljänteen polveen - Poliittisen valokuvan festivaali Kontulassa 31.1.-12.4.2015
 
Poliittisen valokuvan festivaali on uusi kolmivuotinen valokuvatapahtuma, joka on omistettu valokuville ja valokuvaajille, jotka haluavat työllään vaikuttaa maailmaan. Tarkoituksena on voimistaa kantaaottavan valokuvan asemaa ja näkyvyyttä sekä innostaa kokeilemaan kuvan tekemisen erilaisia muotoja ja esitystapoja. Poliittisen valokuvan festivaali on luonteeltaan kokeellinen, keskusteleva ja innostava.
 
Festivaalin päänäyttely on Suomen valokuvataiteen museossa Helsingin kaapelitehtaalla. - "Neljänteen polveen" on päänäyttelyn ainoa Helsingin esikaupunkialueelle jalkautuva osa ja näyttelyn pitopaikka on Kontulan ostarilla sijaitseva Galleria Kontupiste (Kontulatalo, Kontulan ostari, Keinulaudankuja 4, 00940 Helsinki). 
 
Oli hienoa nähdä perjantaina 30.1. järjestetyn näyttelyn avajaistilaisuudessa kaikki näyttelyn valokuvaajat Kontulassa. Vaikuttavan näyttelyn seitsemän valokuvaajaa ovat ruotsalainen David Magnusson, afganistanilainen naisten arkea kuvaava Farzana Wahidy, venäläinen seksuaalivähemmistöjä kuvaava Tatiana Vinogradova, italialainen Bhopalin teollisuusonnettomuuden vaikutuksia kuvannut Alex Masi sekä suomalaiset Meeri Koutaniemi, Tuomas Linna ja Sara Hornig. Koutaniemi on jatkanut tyttöjen ympärileikkausteeman parissa, Linnan kuvat kertovat suomalaisesta lastensuojelusta ja Hornig tarjoaa uusia näkökulmia Suomen leipäjonoihin.
 
Suurin osa näyttelyn valokuvasarjoista nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Voimakkaat valokuvat eivät jätä ketään kylmäksi. Näyttämällä palasia erilaisten yhteisöjen todellisuudesta ne pakottavat katsojan miettimään, miten näkemäänsä pitäisi reagoida. 
 
On todella merkittävää, että tämäntasoinen näyttely järjestetään Kontulassa. - Valokuvataiteen museon lisäksi myös Kansallisteatterin jalkautuminen Kontulaan ovat tuonut tärkeän lisän Kontulan kulttuuritarjontaan.

Näyttely on on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-18, lauantaisin klo 12-17.
 
Lisätietoa Galleria Kontupisteen näyttelystä tästä.
 
 
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi