Äänestäminen vaalipäivänä sunnuntaina 19.4. Mellunkylässä

 
Vaalipäivänä sunnuntaina 19.4.2015 äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20. 
 
Vaalihuoneistot avautuvat äänestyspäivänä aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.
 
Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa. Mikäli kortti on hävinnyt, oman äänestyspaikan saa selville soittamalla maistraattiin virka-aikana tai oikeusministeriön maksuttomaan palvelunumeroon 0800 9 4770.
 
Äänestäjän on selvitettävä henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Siksi hänen tulee ehdottomasti ottaa mukaansa kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkikökortti, ajokortti tai passi.
 
Vaalipäivän äänestyksen järjestelyistä äänestyspaikalla vastaa kunnanhallituksen nimittämä vaalilautakunta, johon kuuluu viisi jäsentä, joista vähintään kolmen on oltava koko ajan paikalla. Vaalilautakunnan lisäksi äänestyspaikalla on myös vaaliavustaja.
 
Äänestyspaikan sulkeuduttua vaalilautakunta suorittaa äänestyslippujen alustavan laskennan ja tarkistaa, että äänestyslippujen määrä vastaa niiden henkilöiden määrää, jotka on vaaliluetteloon merkitty äänestäneiksi. Sen jälkeen tiedot äänestäneiden määrästä ja äänestyksen alustavasta tuloksesta välitetään kunnan ilmoituskeskukselle, joka tallentaa tiedot vaalitietojärjestelmään, mistä ne tulevat osaksi valtakunnallista tuloslaskentaa.
 
Vaalipäivän äänestyspaikat Mellunkylässä (äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa):
 
47A ja 47B Keinutien ala-asteen koulu, Keinutie 13, 00940 Hki
 
47C Kontulan kirjasto, Ostostie 4, 00940 Hki
 
47D Kontulan ala-asteen koulu, Rintinpolku 4, 00940 Hki
 
47E Kontulan monipuolinen palvelukeskus, Kontukuja 5, 00940 Hki
 
47F Päiväkoti Liinakko, Rekipellonkuja 1, 00940 Hki
 
47G Toimintakeskus Tanhua, Tanhuankuja 4, 00940 Hki
 
47H Laakavuoren ala-asteen koulu, Jänkäpolku 1 A, 00970 Hki
 
47J Mellunmäen ala-asteen koulu, Rukatunturintie 14, 00970 Hki
 
47K Keinutien ala-asteen Nallin sivukoulu, Nallitie 3, 00940 Hki

Sivuston www.mellunkyla.fi aikaisempia tuleviin eduskuntavaaleihin liittyviä juttuja:
 
- Mellunkylän vaaliasetelmat

- Aiheena lähiöt: Kuuntele Kontulassa järjestettyjen eduskuntavaalipaneelien taltioinnitKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi