Toukokuussa tukku erilaisia tapahtumia Mellunkylässä ja IdässäMellunkylässä ja lähinaapurustossa on toukokuussa luvassa jälleen paljon erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Alla poimintoja paikallisesta tarjonnasta, jonka Mellunkylä-lehden toimitus ja KontuKeskus ry on kerännyt.

Luontoretki Mustavuoreen 3.5.
 
Mellunmäkeläiset ja muut kiinnostuneetovat tervetulleita Mustavuoreen luontoretkelle sunnuntaina 3.5.2015. Retki kestänee kolmisen tuntia.
 
Eero Hilden kertoo Mustavuoren luonnosta, nähdään keltavuokkoja, sata vuotta vanhoja linnoitusrakennelmia ja kuullaan myöskin alueen tulevaisuudesta. Mukaan eväät, juomista ja reipasta mieltä.
 
Kokoontuminen klo 11 Itäväylän (entisen Vantaan rajan kohdalla) alapuolisella paikoitusalueella.
 
Etupihat kauniiksi toukokuussa
 
Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi, Kontulan kirjasto, Kumpulan koulukasvitarha ja Kontulan nuoret järjestävät yhdessä toukokuussa ”Etupihat kauniiksi” -tempauksen.
 
Nuorten toiveesta alkanut Etupihat kauniiksi – tapahtumasarja antaa Kontulan asukasyhteisölle mahdollisuuden osallistua oman asuinalueensa kehittämiseen. Asukaslähtöisyys ja yhteistyö alueen toimijoiden kesken ovat avaintekijöitä lähiöiden kaupunkikulttuurin ja –ympäristön kehittämisessä. 
 
Tapahtuma alkaa kasvilaatikoiden nikkarointipäivillä 8-9.5. Kontulan kirjaston ja Luupin edustalla. Perjantaina 8.5 aloitetaan klo 14 ja lauantaina 9.5. klo 15. Perjantaina paikalla on myös soppatykki ja kahvitarjoilu.
 
Taimitori vuorostaan järjestetään keskiviikkona  27.5. klo 17–20. Kirjastossa on samanaikaisesti puutarhakirjanäyttely ja Luupin ja kirjaston etupihalla voi vaihtaa omia taimia. Lapset saavat tehdä kylvöjä ja nuoret istuttavat taimia aiemmin nikkaroimiinsa kasvilaatikoihin.
 
Kirjasto ja Luuppi kastelevat kasveja kesän ajan.
 
Nuorille löytyy kesällä muutenkin paljon tekemistä. Kannattaa katsoa, mitä harrastusmahdollisuuksia on tarjolla, osoitteessa harrashaku.fi.
 
Uusi Mellunkylä -lehti ilmestyy 8.5.
 
Uusi Mellunkylä -lehti ilmestyy perjantaina 8.5. iltapäivällä. Lehti antaa läpileikkauksen kaupunginosamme ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Maksutonta lehteä on tuoreeltaan perjantai-iltapäivällä saatavissa mm. Kontupisteestä, Symppiksestä ja Kontulan kirjastosta sekä viikonlopun aikana Kontulan ja Mellunmäen K-Supermarketeista, Kontulan S-Marketista sekä Mellarista ja lastenkulttuurikeskus Musikanteista.
 
Äitienpäivätapahtuma Mellarissa lauantaina 9.5. klo 11-14
 
Mellunmäki-seura järjestää perinteisen Äitienpäivätapahtuman Mellarissa lauantaina 9.5.2015 alkaen klo 11.00. Mellunmäki-seura palkitsee samalla Vuoden Äidin Mellunmäestä. 
 
Idän kyläjuhla Stoassa 16.5.
 
Idän kyläjuhla on Stoan ja Itä-Helsingin alueen toimijoiden yhteistyönä järjestämä, kaikenikäisille tarkoitettu ilmaistapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa lauantaina 16.5. klo 12-17 ja tapahtumapaikkana on Stoan aukio. Vapaa pääsy.
 
Idän kyläjuhlassa esiintyvät bändit TCT, Brandon - Official, Nopsajalka ja Asa ovat valikoituneet yleisön Stoaan lähettämien toivomusten joukosta.
Luvassa on toiminnallinen päivä ja tarjolla on paljon työpajoja. Tapahtumassa voi mm. tuunata Nymanin lehmiä, huovuttaa kukkia, piirtää katuliiduilla, tehdä hyrriä, käsi-installaatioita, silkkipaperi-pompomeja, pinssejä ja paljon muuta.Circo Criollon iloiset klovnit kiertelevät juhla-alueella. Stoan aukiollo nousee myös jurttasauna!
 
Mukana myös Itä-Helsingin taideseura, SPR:n Itä-Helsingin osasto sekä muita alueen toimijoita ja asukkaita mm. Ravintolapäivän hengessä.
 
Vetoa ja Voimaa Mellunkylään on myös omalla infopisteellään paikan päällä..
 
Fillarimessu Östersundomin kappelissa 17.5.
 
Östersundomin kirkossa järjestetään 17.5. klo 18.00 fillarimessu. Kirkolle pyöräillään Mikaelinkirkolta rauhallista vauhtia Jouko Kokkosen johdolla. Messu toimittavat Östersundomin kirkossa Sini Ikävalko ja Osmo Honkanen.
 
Iltapäivällä Mikaelinkirkolla palvelee ennen lähtöä vapaaehtoisten pyöräpaja, johon voi tuoda pyöränsä pikkuhuoltoon ja saada vinkkejä pyörän kunnossapitoon.
 
Jouko Kokkonen kertoo klo 16.30 pyöräilyn historiasta Suomessa. Lähtö Östersundomiin tapahtuu klo 17.15. Messuun poljetaan reittiä Mikaelinkirkko–Kontulantie–Länsimäentie–Itäväylä–Kappelitie–Östersundomin kappeli. Poljettava matka on noin 8,5 kilometriä.
 
Eläkeläisten tanssitapahtuma Kontulan ostarilla 20.5.
 
Mellunkylän vireä Kontulan Eläkeläiset ry järjestää Kontulan HKL:n Harmonikkojen tahdittamina tanssitapahtuman Kontulan ostarilla keskiviikkona  20.5.klo 11.00 -12.30. Ohjelmassa lisäksi mm. laulua, zumbaa ja kahvitarjoilua. Vapaa pääsy.
 
Kirjailija Minna Lindgren Kontulan kirjastossa 20.5.
 
Ehtoolehto-kirjasarjastaan tunnettu kirjailija Minna Lindgren esittelee klassikkokiertueella oman suosikkiteoksensa Thomas Mannin Taikavuoren Kontulan kirjastossa 20.5. klo 18-19. Haastattelijana toimii Anna Kortelainen. Vapaa pääsy.
 
Mellunkylän aluefoorumi ”Kulttuurin Ilta” 21.5. Kontulatalolla
 
Kulttuuri on aiheena kevään viimeisessä Mellunkylän aluefoorumissa torstaina 21.5. klo 18-20. Tilaisuus pidetään Kontulatalolla, Kontulan Symppiksessä. Paikan päällä paneelissa mm. Helsingin kulttuurikeskuksen, Kansallisteatterin ja paikallisten toimijoiden edustajat. Samalla kerrotaan myös KontuFestarin ohjelmasta vuonna 2015. Vapaa pääsy.
 
Skidirock Kurkimäessä 22.5.
 
Jo perinteiseksi muodostunut Skidirock festivaali järjestetään 20. kerran perjantaina 22.5. klo 9.30-14.00 leikkipuisto Kurkimäen piha-alueella (Karpalokuja 7). Luvassa on jälleen monenlaista menoa ja meininkiä. Lavan ohjelma näyttää seuraavalta:
 
Keinutien ala-asteen kuoro 9.30 – 9.40
Pk Viklan lapset/Kidols voittaja 9.45 – 9.55
Minni Ilmonen ( KOTO esitys ) 10.00 – 10.15
Maddaleena lastenshow 10.30 -11.00
Mimmit 11.15 – 11.45
Mikko Perkoila ( esitys & työpaja aiemmin ) 12.00 -12.30
Fazzitazzi 12.45 – 13.15 
Dream On Big Band 13.30 – 13.45
 
Festarialueella tarjolla on myös mm. askartelupisteitä, kasvomaalausta, liikennekaupunki, pelikenttä, myyntikojuja ja paljon muuta kaikkea kivaa. Vapaa pääsy.
 
Lasten ohjelmaa, stadin slangia ja performanssia Kontulan ostarin Kesän Avauksessa 23.5.
 
Kontulan ostoskeskuksen yriittäjäyhdistyksen järjestämässä ostarin Kesän Avauksessa lauantaina 23.5. klo 10-14 tarjolla on monenlaista ohjelmaa. Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna yhteistyössä Stadin Slangi ry:n kanssa. Metrokappeli vuorostaan tuottaa lastentapahtuman ostarin lastenaukiolle ja Kontula-Seura järjestää aamupäivällä kukkien istutustalkoot ostarin keskusaukiolla. Tapahtuman yhteydessä avataan myös sähköinen infotaulu Kontulan Huollon ikkunassa ja Kontulan Suutarin uudenlainen huoltopiste Fillaribaari avaa toimintansa. Kesän Avaukseen on vapaa pääsy.
 
Itse ohjelman osalta, klo 10-13 lastenaukiolla pidetään lastentapahtuma, jossa kuullaan ja nähdään mm. Metrokappelin bändiä, King´s Kids -tanssiryhmää, Jippii-kuoroa ja Klovnin sydän -esitys. Tarjolla on myös kasvomaalausta, mehua ja keksiä sekä ilmapalloja. - Ostarin keskusaukiolla vuorostaan maineikas Slangikuoro esiintyy klo 11.30-12.00, jonka jälkeen klo 12-13 kunniabamis Lasse Liemola ja Ollibull bamlaa stooreja stadista ja Emma Jäntti pitää Stadi-aiheisen tietovisan. Lisäksi Ollibull esittää Biisejä stadista.
 
Klo 13 lähtien kuva-ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja tanssija-koreografi Pia Lindy/Kulttuuriyhdistys Lilan Kontulan taidekuuri -hanke yhdessä Kontulan eläkeläiset ry:n kanssa esittävät Kontulan ostarin Kesän Avauksen yhteydessä "Mielen osoituksia läheltä, aiheesta hyvä elämä täällä - kuvan ja liikkeen slangia". Tämän lisäksi Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -hanke on myös mukana Kesän Avauksessa.
 
Ihana Kivikko sunnuntaina 24.5. Kipinäpuistossa
 
Kivikon vuosittainen kyläjuhla järjestetään sunnuntaina 24.5. klo 10-14 Kipinäpuistossa. Esiintymässä mm. StoneBros, Kengurumeininki-duo, Bizzy ja Kattikopla. Tanssiesityksistä vastaavat Baladi ry:n ja Kivikon itämaiset tanssijat. Ohjelmassa myös mm. ilmaista hevosajelua, askartelua, partiotoiminnan esittelyä sekä Marjaniemen VPK:n kalustoesittelyä ja alkusammutusharjoituksia. Paikan päällä lisäksi kirpputori, FC Kontun futiskenttä ja Galleria Kivikko. Tarjolla mm. makeaa ja suolaista popsittavaa hattaroista makkaraan. Vapaa pääsy.

Kesäkuussa tulossa mm. OstariFestari
 
Tällaista tapahtumatarjontaa on toukokuussa Mellunkylässä. Kesäkuussa luvassa on sitten mm. 10. kerran järjestettävä Helsinki-päivän OstariFestari perjantaina 12.6. Esiintymässä mm. Pelle Miljoona United. Tapahtumasta lisää näillä sivuilla touko-kesäkuun vaihteessa.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi