Uusi Mellunkylä -lehti tulee jakeluun

 
Uusi Mellunkylä -lehti ilmestyy perjantaina 8.5. Lehti antaa läpileikkauksen kaupunginosamme ajankohtaisista asioista. Maksutonta lehteä on tuoreeltaan perjantai-iltapäivällä saatavissa mm. Kontupisteestä, Symppiksestä ja Kontulan kirjastosta sekä ensi viikon alussa Kontulan ja Mellunmäen K-Supermarketeista, Kontulan S-Marketista sekä Mellarista ja lastenkulttuurikeskus Musikanteista.
 
Lehden pääkirjoituksessa päätoimittaja Jouko Kokkonen kirjoittaa:
 
"Vaalitulos keikautti maan poliittiset asetelmat uusiksi. Mel lunkylässä voimasuhteet eivät muuttuneet yhtä rajusti. Demarit menestyivät Helsingin ja maan tulokseen verrattuna hyvin. Eero Heinäluoma uusi vaivatta paikkansa eduskunnassa. Perussuomalaiset kärsivät tappion, joka kuitenkin jäi Mellunkylässäkin ennakoitua pienemmäksi. Vaaleissa 2011 varaedustajaksi yltänyt Mika Raatikainen pääsi tällä kertaa suoraan eduskuntaan. Keskusta kasvatti äänisaalistaan liki kaksinkertaiseksi, mutta on silti vasta Mellunkylän kuudenneksi suurin puolue.
 
Toivoa sopii, että uudella hallituksella riittää vetoa ja voimaa hoitaa myös lähiöiden asioita, vaikka pääministeripuolueen suurin voima lepääkin maakunnissa. Mellunkylä kuuluu lähiöalueisiin, joiden näkymät ovat kaikesta huolimatta voittopuolisesti myönteisiä. Kaupunginosamme sijaitsee kasvavalla pääkaupunkiseudulla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Alueellisten erojen kasvu on silti tosiasia, joka ei ole kadonnut mihinkään. Yhtä lailla on reagoitava kaupunginosan sisäisten erojen kasvuun.
 
Vetoa & Voimaa Mellunkylään -toiminnan jatko on edelleen vaakalaudalla. Eeva-Liisa Bromanin ansiokkaan työn kokoisen aukon täyttäminen ei onnistu vapaaehtoisvoimin. Ilman puolipäiväistä vastuuhenkilöä Vetoa & Voimaa on pyörinyt korkeintaan puoliteholla, vaikka Larri Helminen on tehnyt parhaansa muiden kiireidensä keskellä. Alkuperäinen idea verkostoituneesta yhteydenpidosta kaupungin viranhaltijoiden, politiikkojen ja asukkaiden välillä uhkaa rapautua. Näin, vaikka kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on useissa yhteyksissä tuonut esille, että Vetoa & Voimaa -toiminta tuo asukastoimintaan myönteistä työntöä ja vääntöä.
 
Mellunkylässä järjestetään totuttuun tapaan jälleen tukku erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia kevät-kesän aikana päättyen elokuussa 13. kerran järjestettävään KontuFestariin. Alustavien tietojen mukaan tulossa on entistä monipuolisempi ja -kultturisempi festari."
 
Lehden sisällysluettelo näyttää seuraavalta: 
 
s.4 Ajankohtaista, s.11 Tapahtumia, s.14 Heinäluoma ja Raatikainen jatkavat eduskunnassa, s.15 Kolumni: Demareille pienoinen torjuntavoitto Mellunkylässä, s.17 Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila: Lapset ja nuoret voivat paremmin kuin luullaan, s.18 Maine ei ratkaise lähiöiden tulevaisuutta, s.21 Kolumni: Kansanedustaja ja/tai kaupunginvaltuutettu, s.22 Mellunmäki-seuran Aino Piippo, s.23 Musikanttien Minni Ilmonen, s.24 Haastattelussa Skidirockin puuhamies Ilpo-Risto ”Pablo” Salmes, s.25 Ostarilla kuultua, s.27 FC Kontu: Kesäkausi 2015 on hyvässä vauhdissa, s.28 Mellunkylä historiaa 6: Vesalan vaiheita, s.31 Kontulan ostarin liikkeet ja palvelut, s.33 Kymmenen kysymystä Vesalasta ja s.34 Kolumni: Suuria suunnitelmia, isoja unelmia.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi