Joukkoliikenne mullistuu maanantaina 10.8., uusi runkolinja 560 liikennöi Mellunmäen ja Kontulan kautta väliä Vuosaari-Myyrmäki

 
Helsingin seudun joukkoliikenteen reitit ja aikataulut muuttuvat maanantaina 10. elokuuta, kun talviaikataulut astuvat voimaan. Uusi runkolinja 560 aloittaa liikennöintinsä. Se tarjoaa uuden ja tehokkaan poikittaisyhteyden Vuosaaren ja Myyrmäen välille. Varsinkin bussiliikenteeseen tulee paljon muutoksia.
 
Linjat 8 ja 9 palaavat kesän poikkeusreiteiltään takaisin normaaleille reiteilleen 10. elokuuta. Linjat 7A ja 7B siirtyvät normaaleille reiteilleen ja talviaikatauluihin vasta 31. elokuuta.
 
Paljon muutoksia bussiliikenteeseen
 
Runkolinja 560 parantaa HSL-alueen poikittaisyhteyksiä. Linja kulkee Rastilasta Vuosaaren, Mellunmäen, Kontulan ja Malmin kautta Myyrmäkeen. Matkan varrella bussi sukeltaa myös Keskuspuiston ali Paloheinän ja Kuninkaantammen välillä yli kilometrin mittaista joukkoliikennetunnelia pitkin. Reitin pituus on noin 28 kilometriä. Ruuhka-aikaan 560 kulkee noin 7-8 minuutin välein. 
 
Helsingin sisäisen linja 53 ja seutulinjat 205, 503, 504 ja 505 lakkautetaan, uudet linjat ovat 502 ja 551. Helsingin linjan 69 ja seutulinjojen 194, 194A, 195 ja 195N päätepysäkki siirtyy Kamppiin. Linjojen 206, 206A, 212 ja 213 päätepysäkki Helsingissä siirtyy Meilahteen. Kaikista bussilinjojen muutoksista kerrotaan tarkemmin Helsingin seudun joukkoliikenteen sivuilla.
 
Metro palaa neljän ja kahdeksan minuutin vuoroväleihin
 
Metro alkaa taas kulkea ruuhka-aikoina tihennetyin neljän minuutin vuorovälein (kahdeksan minuuttia väleillä Itäkeskus–Mellunmäki ja Itäkeskus–Vuosaari). Kesän ajan metrot ovat kulkeneet koko liikennöintiaikansa viiden minuutin vuorovälillä (kymmenen minuuttia väleillä Itäkeskus–Mellunmäki ja Itäkeskus–Vuosaari) Myllypuron aseman peruskorjauksen vuoksi.
 
Suurimmat muutokset Vantaalla
 
Suurimmat muutokset nähdään Vantaalla, jossa aloitetaan uuden bussilinjaston mukainen liikennöinti. Lisäksi aloittaa uusi runkolinja 560 (Vuosaari–Myyrmäki). Linjojen reittejä uusitaan myös muualla HSL-alueella.

Lisätietoa www.hsl.fiKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi