KontuFestareilla leppoisan hyvä meininki ja paljon livemusaa

Asa bändeineen oli yksi 17 eri kokoonpanosta, jotka nähtiin tämänvuotisilla KontuFestareilla.

Kolmattatoista kertaa Kontulan Kelkkapuistossa lauantaina 22.8. järjestetty KontuFestari tarjosi monipuolisen musiikillisen kattauksen kahdella eri lavalla. Kesäisen lämmin sää suosi festaria, järjestelyt toimivat hyvin ja muutenkin tapahtuma sujui rauhallisissa ja rennoissa merkeissä. Yleisöä festarilla oli päivän mittaan noin kolmisentuhatta.

Päälavalla nähtiin tapahtuman avannut mainio skidien rockyhtye Takuumiehet sekä Puistokabaree, joka tarjosi iloisen musiikkiseikkailun Helsingin puistojen ystäville Vilma Putron ja Paavo Kerosuon esittäminä. - Kitaristi Tuomo Orrenmaan tänä vuonna luotsaama ammattilaisten Stadin Juhlaorkesteri solistinaan Maria Hänninen esitti vuorostaan letkeän soul-, funk- ja blues-henkisen setin. Juhlaorkesterin jälkeen lavalle nousi suomalaisen hiphopin ja räpin legendaarinen pioneeri Asa bändeineen, joka oli edellispäivänä julkaissut uusimman "Love" -levynsä. Kelkkapuistossa kuultiin vakuuttava ja vaikuttava setti, joka koostui sekä uuden levyn biiseistä kuin myös Asan vanhemmasta tuotannosta. - Asan jälkeen viime euroviisukarsinnoissa suuren yleisön tietoisuuteen ponnahtanut Shava -yhtye riemastutti kuulijoita suomenkielisellä bhangramusiikillaan. - Iltapäivän vaihtuessa iltaan lavalle nousi energinen ja valloittava suomalais- afrikkalainen Helsinki-Cotonou Ensemble, joka osoitti taitavalla ja svengaavalla setillään kuuluvansa afrobeatin kansainväliseen kärkikastiin. Päälavan ohjelman päätti suomalaisen naisrockin edelläkävijä Maarit miehensä Sami Hurmerinnan kanssa lumoavalla ja pelkistetyllä esiintymisellään. Maarit ja aiemmin päivällä esiintynyt Asa keräsivät odotetusti tapahtuman suurimmat yleisöt.
 
KontuFestarin puistolavalla kuultiin niinikään hyvää musaa. Iltapäivän aikana lavalla nähtiin kiinnostavia ja lahjakkaita nuorten bändejä, jotka tarjosivat musiikkia laidasta laitaan (Kattikopla, Volta, Bastu, Recovery, Elsa ja murmelit, Quays ja Evade The Wonderland). KontuFestarin järjestäjät totesivatkin tällaisten nuorten bändien esilletulon olleen tervetullut ja tärkeä lisä tapahtuman kattauksessa. Paikalla ollut Helsingin Uutisille kirjoittanut toimittaja Mika Niskanen kirjoitti samana päivänä ilmestyneessä verkkojutussaan, että "Nuoret yhtyeet pääsivät tänään näyttämään kyntensä KontuFestarin puistolavalla . Kokemus oli yhtyeille ja myös faneille unohtumaton." Linkki juttuun tästä.   - Nuorten esiintymisten jälkeen puistolavalla nähtiin myös mm. Pelle Miljoonan yhtyeiden kitaristina ja Hanoi Rocksin perustajajäsenenä kunnostautunutta, hyvässä iskussa olevaa Stefan Piesnackia ja hänen bändiään sekä jo viime vuonna yleisön valloittanutta, riemukasta Helsinki Cigarbox Experience -orkesteria uusiutuneella suomenkielisellä ohjelmallaan. - Kongolaissyntyinen helsinkiläisräppäri Gracias osoitti omalla setillään kuuluvansa eittämättä Suomen parhaimpiin, englannin kielellä räppääviin artisteihin. Keikka oli samalla hieno päätös puistolavan monipuoliseen päivän antiin.
 
Hiljattain Itä-Helsinki -palkinnon saanut Njassa ei työkiireiden vuoksi päässyt tänä vuonna juontamaan, mutta tilalle saatu, itsekin artistina tunnettu Tarja Kujanpää hoiti juontajan tehtävät mallikkaasti.
 
KontuFestarin järjesti KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen ja nuorisoasiainkeskuksen kanssa. KontuFestari on myös osa alueellista Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -toimintaa ja se oli tänä vuonna saanut myös Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen, jolla tuetaan taiteen ja kulttuurin alueellista kehittämis- ja kokeilutoimintaa. KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi