Kansallisteatterin vuonna 2013 alkanut Reittejä Kontulaan -hanke päättyy omilla juhlaviikoilla

 
Kansallisteatterin vuonna 2013 alkanut Reittejä Kontulaan -hanke päättyy tänä syksynä. Hanke on kolmen vuoden aikana toteuttanut asukkaiden kanssa neljä laajempaa esitystä, lukuisia työpajoja sekä useita tempauksia ja tapahtumia. Tekijät ovat olleet erityisen iloisia siitä, että projektin eri vaiheen osallistujista on muodostunut oma ryhmä TeKo, joka jatkaa arjen hyvien tekojen tekemistä ja taiteen tuomista arkeen alueella.
 
Reittejä Kontulaan -hanke haluaa kiittää Kontulan ja koko Mellunkylän asukkaita näistä kolmesta vuodesta ja koota vielä kerran yhteen hankkeeseen osallistuneita ihmisiä Kontulan juhlaviikolle 9.-14.11. Viikon aikana kiitellään ja muistellaan projektia monin eri tavoin. Viikko huipentuu lauantaina 14.11. klo 18.00 Kontulatalon Wanhassa Postissa järjestettäviin iltamiin, jonne kaikki uudet ja vanhat tutut sekä yhteistyökumppanit ovat tervetulleita!  Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
 
OHJELMA
 
MAANANTAI 9.11.
 
Reitin varrelta-valokuvanäyttelyn avajaiset Kontulan kirjastolla klo 15.00
Juhlaviikon kunniaksi projektin kulissien takaista elämää raotetaan valokuvanäyttelyllä Kontulan kirjastolla seinillä ja vitriineissä. Näyttely on nähtävillä kirjastossa 7.12.2015 saakka.
 
Kontulan aarteen metsästys käynnistyy klo 12.00
Aarrekarttaan on merkitty paikkoja eri puolilta Kontulaa. Seuraa karttaa ja lähde mukaan matkalle! Vain käymällä läpi jokaisen rastin tehtävät voit saada haltuusi aarteen. Kontulan aarteen metsästys on peli, joka pystytetään Kontulaan juhlaviikon ajaksi 9.-14.11. Aarrejahdin voi suorittaa ryhmässä tai yksin. Löytyvät aarteet ovat nuorille ja aikuisille suunnattuja, mutta lapset voivat olla mukana aarteen etsinnässä aikuisen kanssa. Aarrejahti alkaa maanantaina 9.11. jolloin kartan voi tulostaa nettisivuiltamme (reittejakontulaan.blogspot.fi) tai hakea Kontulan Kulttuuripisteeltä, Kontulan kirjastolta, Kontulan Lähiösemalta tai Kontulan palvelukeskuksen infosta.
Karttaan on merkitty seitsemän paikkaa, joista löytää aarteen sekä tarkemmat ohjeet seuraavan aarteen luokse. On suotavaa, että aarrejahdin tekee numerojärjestyksessä. Lähde mukaan aarrejahtiin, saatat yllättyä lopputuloksesta!
 
TIISTAI 10.11.
 
Kiitos -teoksen harjoitukset Kontulan ostarilla klo 18
Projektin viimeisenä esityksenä tullaan näkemään koreografi, teatteri-ilmaisun ohjaaja opiskelija Hilppa Lammen ohjaama liikkeellinen ihmisteos Kiitos. Esiintyjät ovat projektin eri vaiheisiin osallistuneita ihmisiä, jotka ovat luoneet ja harjoitelleet teoksen neljässä työpajassa. Kiitos -teoksen ensi-ilta on lauantaina iltamissa, mutta kiinnostuneet voivat tulla ihmettelemään harjoituksia ostarille jo tiistaina.
 
KESKIVIIKKO 11.11.
 
Kontulan aarteen metsästys -kartta käytössä. Erityisaarteita luvassa metsästäjille.
 
TORSTAI 12.11.
 
Kontulan aarteen metsästys -kartta käytössä. Erityisaarteita luvassa metsästäjille.
 
PERJANTAI 13.11.
 
Unta unen sisällä -esitys Aarrepuistossa klo 19.00
Projektin myötävaikutuksella syntynyt TeKo-ryhmä (Teatteri Kontula) esittää Edgar Allan Poen teksteihin pohjautuvat esityksen Unta unen sisällä. TeKo-ryhmäläiset eivät ole päästäneet itseään ja yleisöään helpolla ensimmäisellä teoksellaan, esitys tapahtuu ulkona Aarrepuistossa, pimenevässä marraskuun illassa. Suosittelevat laittamaan lämmintä päälle.
 
LAUANTAI 14.11.
 
Kiitos -teoksen ensi-ilta ja koko projektin päätösiltamat asukastila Wanhassa Postissa ostarilla klo 18.00
Ilta alkaa ulkona esitettävällä ihmisteoksella Kiitos, minkä jälkeen siirrytään sisätiloihin. Iltamien ohjelmassa on yhdessä olemista, yhteisen pöydän antimien nauttimista sekä vanhoihin ja uusiin ihmisiin tutustumista. Mukanaan voi tuoda hyvää mieltä sekä jotakin pientä syötävää. Ilmoittautumiset iltamiin sähköpostitse osoitteeseen reittejakontulaan@gmail.com.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi