Asuntotuotantotoimiston vuoden 2015 työmaa Kontulan taiteilijataloHelsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT on ottanut käyttöön uuden tavan palkita yhteistyökumppaneitaan työstä rakennusalan työmaaturvallisuuden parantamiseksi. Parhaiten tässä työssä vuoden 2015 aikana onnistuttiin Heka Kontula Kontulankaari 13:n ja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön Kontulan taiteilijatalot -työmaalla, jonka pääurakoitsija on Varte Oy. Työmaan vastaavana työnjohtajana toimi Janne Rimpioja.
 
Asuntotuotantotoimisto auditoi kohteiden valmistumisvaiheessa pidettävässä johdon katselmuksessa työmaiden työturvallisuustason, harmaan talouden torjuntatoimien tason sekä laadunvarmistuksen tason. Vuoden 2015 aikana auditoitiin 18 valmistunutta uudis- ja peruskorjauskohdetta.
 
Työmaiden työturvallisuuden taso, aikataulujen hallinta sekä laadunvarmistuksen taso ovat parantuneet, kun tarkastelujaksoksi otetaan 10 vuotta. Viime vuosina on havahduttu erityisesti työturvallisuuden merkityksen tiedostamiseen. Tavoite on, että työtä ei saa tehdä kenenkään turvallisuutta tai terveyttä vaarantaen, työmaan täytyy torjua tehokkaasti harmaata taloutta ja sopimuksessa edellytettyä laadunvarmistusta on noudatettava.
 
 Palkittu kohde:
 
Helsingin kaupungin asunnot Oy Heka Kontulankaari 13 ja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö Kontulan taiteilijatalot.
Kohteessa on 14 korkotuettua vuokra-asuntoa sekä neljätoista Ateljeesäätiön työtilaa.
Kohde on valmistunut 11.12.2015.
Arkkitehtisuunnittelu: DPI-U2 Architects Risto Urala.
Vastaava työnjohtaja: Janne Rimpioja, Varte Oy.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi