Vaikuttava näyttely turvapaikanhakijoista Kontupisteen Galleriassa 3.-13.2.


Kontupisteen näyttelyn avajaisissa 2.2. paikan päällä olivat sen tekijät Kimmo Oksanen ja Stefan Bremer.

Osa joulukuussa Lasipalatsissa Exodus - matkalla Suomeen -näyttelyssä esillä olleista Stefan Bremerin valokuvista sekä toimittaja Kimmo Oksasen runot ovat nyt nähtävissä Kontupisteen Galleriassa 3.-13.2. Kyseessä on ajankohtainen ja vaikuttava näyttely, joka omalta osaltaan haihduttaa turvapaikanhakijoihin liittyviä ennakkoluuloja.
 
Stefan Bremerin hienot valokuvat kertovat pakolaisten tulosta Suomeen viime syksynä ja samalla ne näyttävät turvapaikanhakijat ihmisinä uutisten takaa. Bremer, joka on yksi Suomen arvostetuimpia valokuvaajia/valokuvataiteilijoita, kiersi näyttelyä koostaessaan kuvaamassa turvapaikanhakijoita eri puolilla pääkaupunkiseutua, Suomea ja Eurooppaa. - Valokuvien yhteydessä on runoja, jotka ovat toimittaja/kirjailija Kimmo Oksasen käsialaa ja jotka kirjoittajansa mukaan kertovat kohtaamisesta. Osana näyttelykokonaisuutta Oksanen ja Bremer ehdottivat joulukuussa Facebookissa Oksasen Vieraat-runon kääntämistä käännöskilpailun muodossa mahdollisimman monelle kielelle. Käännöskieliä kertyi muutamassa viikossa peräti kolmisenkymmentä.
 
Bremer kertoi Kontupisteen näyttelyn avajaisissa, että hän aikoo seurata turvapaikanhakijoihin liittyvän tilanteen kehittymistä seuraavat vuodet ja kuvata lisää aihetta. Seuraava näyttely on jo työn alla Tammisaareen.
 
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi