Hyvin sujunut Kontula Electronic -tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna


Mikaelinkirkolla kuultiin Jori Hulkkosen mietiskelevää elektronista musiikkia.
 
Elektroniseen musiikkiin keskittynyt tapahtuma Kontula Electronic keräsi Kontulan ostarille yli 2000 kävijää viikonlopun 15.-17.4. 2016 aikana. Mukana oli yli kolmekymmentä esiintyjää niin Suomesta kuin ulkomailta. Tarjolla oli perinteisiä keikkoja sekä elokuvaa mutta myös työpajoja sekä hevosperformanssi.
 
Työryhmän tavoitteena oli tuoda kulttuuria lähiöön kaikkien saataville. Kotimainen elektroninen musiikki ja sen tekijät ovat kansainvälisesti hyvin arvostettuja. Elektronisen musiikin tuominen sen syntysijoille ja omaan luonnolliseen ympäristöönsä oli työryhmälle tärkeää. Tilaisuuksia haluttiin järjestää myös muuallakin kuin ravintoloissa ja mukana oli uudenlaisia ympäristöjä kuten Mikaelinkirkko, uimahalli sekä kirjasto ja Kontulan metroasema ja nuorisotalo. Tapahtumat olivat pääasiassa ilmaisia.
 
Kontula Electronic 2016 järjestettiin talkoovoimin ja useiden yhteistyökumppaneiden avulla, jotka antoivat tilojaan tapahtuman käyttöön. Palaute yhteistyökumppaneilta on ollut positiivista. Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Martti Häkkänen kertoi Mikaelinkirkossa olleen noin 400 kuuntelijaa ja kirkon akustiikan päässeen oikeuksiinsa kaksituntisen Jori Hulkkosen esityksen aikana. Hän sanoo kokonaisuuden olleen kaikille onnistunut, hieno ja kokonaisvaltainen musiikkielämys.
 
Kontulan uimahallin henkilökunta kertoi kävijöiden kehuneen tapahtumaa piristäväksi ja ihmiset olivat olleet iloisesti yllättyneitä uimalipun hinnalla saadusta kulttuurikokemuksesta. Uimahallissa soi vesiteemainen ambient Rasmus Hedlundin sekä Tuomo Väänäsen soittamana.
 
Mukana oli Suomen tunnetuimpia elektromuusikoita kuten Jori Hulkkonen, Jimi Tenor, Desto, Hannu Ikola ja Kitkatone. Viikonloppuna eniten keikkoja soittanut Jori Hulkkonen toteaa seuraavaa: “Viikonloppuna soitin yhteensä 3,5h 100% improvisoituu musaa niin yksin kuin sekä Antton että Jimin kans. Vibat 10/10, kiitos Kontula!”
 
Lisäksi ulkomailta saapui kolme esiintyjää, New Yorkissa vaikuttava italialainen Madteo, norjalainen Melkeveien sekä festivaalin päätösklubilla Comeetassa soittanut useista projekteista tunnettu islantilainen President Bongo. Comeetta myytiin loppuun molempina iltoina. Positiivisesta palautteesta ja onnistuneesta tapahtumasta tyytyväinen työryhmä suunnittelee tapahtumalle jatkoa vuodelle 2017.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi