Arjen vaikuttavia muotokuvia Galleria Kontupisteessä

Avajaisissa vieraillut apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen oli vaikuttunut Ullgrenin kuvista.

Kuvaaja Teemu Ullgrenin näyttely esittelee arjen muotokuvia ihmisistä Galleria Kontupisteessä 4.5.-4.6.2016. Ullgrenin näyttely Kontupisteen Galleriassa on yhteistyöhanke kuvaajan, Itiksen ja Kontulan Symppisten sekä Galleria Kontupisteen kesken. Yhtenä tavoitteena oli saada ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta saada kuvia itsestään, kokemus kuvattavana olemisesta ja muisto itsestään tai läheisestään.
 
Avajaiset pidetiin tiistaina 3.5. Kontupisteen Galleriassa. Paikalla vieraillut, Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi avajaispuheessaan: ” Valokuvaaja Teemu Ullgrén on onnistunut vangitsemaan mallien persoonalliset piirteet. Hetken tunnelma ja kuvattavan tunteet luovat jokaiseen kuvaan jotain erityistä ja ainutlaatuista.” Valokuvaaja Teemu Ullgren puolestaan kertoi halustaan kartoittaa jotain arkista aluetta. Näin hän otti yhteyttä Symppiksen johtavaan sosiaaliohjaajaan Mirka Vainikaan ja yhteistyö käynnistyi. Suuri kiitos projektista ja sen toteutumisesta kuuluu ennenkaikkea kaikille kuvauksiin osallistuneille, jotka uskaltautuivat vapaaehtoisesti astua silloin heille vieraan ihmisen kameran eteen. 
 
Ensimmäiset kuvat otettiin 2015 vappuna. Alkuun työntekijät poseerasivat ja esimerkillään rohkaisivat ihmisiä kuvaan, jonka seurauksena nyt esillä olevassa näyttelyssä nähdään vaikuttavia muotokuvia tavallisista ihmisistä, joiden elämä tai valinnat eivät ole olleet helpoimmasta päästä. Tilaisuuden kuvat ja kuvatekstit on työstetty yhdessä kuvaajan ja kuvattavien kanssa. Projekti jatkuu edelleen kuvauksien ja yhteistyön osalta.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi