Mimmit peinttaa 2016 -tapahtuma levittäytyy myös Kontulaan 17.–18.6.

Mimmit peinttaa -katutaidetapahtuma, joka järjestetään Helsingissä 17.–19.6.2016, tuo tänä vuonna yhteen Suomen eturivin naiskatutaiteilijoita, alan uusia kykyjä sekä hongkongilaisen vierailijan. Mimmit peinttaa haluaa ensisijaisesti antaa naismaalareille mahdollisuuden erottua miesvaltaisen alakulttuurin massasta ja tuoda esille heidän monipuolista osaamistaan. Yhtenä tapahtumapaikkana on myös Kontula.
 
Tapahtuma järjestettiin ensikertaa viime vuonna Taiteiden yönä Helsingin Vallilassa. Silloin naiset maalasivat yhtenä päivänä Helsingin ensikodin muurin kuuden artistin voimin. - Ensikodin seinämaalaukset ovat tuoneet iloa ja väriä muutoin harmaaseen katukuvaan ja aiemmin töhrittyyn seinäpintaan, joka nyt on pysynyt siistinä uuden taiteen ansiosta.
 
Saatuaan Helsingin kaupungilta tarvittavat luvat, niin osana viikonlopun tapahtumaa naiskatutaiteilijat tulevat maalaamaan 17.–18.6. Kontulantien allaolevan alikulkutunnelin seinän (Emännänpolku) ja se jää ilahduttamaan paikallisten asuinympäristöä toivottavasti pitkäksi aikaa. Maalaaminen aloitetaan Kontulassa perjantaina aamupäivällä ja se jatkuu tarpeen mukaan lauantaille aamupäivään. Taiteilijoille toivotaan maalausrauhaa, mutta maalauksia voi tulla ihastelemaan lauantaina kun maalaukset ovat valmistuneet. Tervetuloa!
 
Tapahtuman järjestää Katutaideyhdistys Päävärit ry. Mimmit peinttaa 2016 -ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävissä osoitteessa https://www.facebook.com/events/1038605929565882/
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi