Uusi elokuvatapahtuma Kontulassa: Kontula Urban Film Festival 2017 lauantaina 28.10. klo 13-23


Kontula Urban Film Festival (KUFF) on kaupunkielokuvien festivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin Kontulassa lauantaina 28. lokakuuta 2017. Festivaalin esityspaikkana ja tekijävieraiden kohtaamispaikkana toimii Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi Kontulan ostarilla. 
 
“Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Kontula on Suomen monikulttuurisimpana lähiönä täydellinen paikka kaupunkimaiselle elokuvafestivaalille”, kertoo nuorisotalo Luupin toiminnanjohtaja Jukka P. Mattila, yksi festivaalin järjestäjistä, joka on ollut aikoinaan tekemässä myös Sodankylän elokuvajuhlia.
 
Kontula Urban Film Festivalin  ohjelmistossa on tuore dokumentti Skyś´is the limit (2017), joka kertoo kansainvälisestä muraali-ilmiöstä sekä juuri ensi-iltansa saanut Abkhazia-dokumentti, joka kuvaa elämäntapaskeittaajien seikkailua itsenäisyyssodan runtelemaan neuvostoaikaiseen lomaparatiisiin. Festivaalilla nähdään myös mm. Pohjoismaiden parhaaksi elokuvaksi ehdolla oleva Kontulassa kuvattu Tyttö nimeltä Varpu ja palkittu ja kehuttu Seinää päin -elokuva sekä Antti Heikki Pesosen ja Juho Kuosmasen lyhytelokuvat Korsoteoria ja Kaupunkilaisia.
 
“Urbaanille, kaupungistumisesta, lähiöelämästä ja kaupunkikulttuurista  kertoviin elokuviin erikoistuneelle festivaalille on tilausta”, sanoo Pertti Ylikojola, yksi Kontula Urban Film Festivalin ja myös elektronisen musiikin festivaali Kontula Electronicin tuottajista.
  
"Ohjelmistossa oleva muraalidokumentti  Sky´s´is the limit sekä skeittidokumentti Abhkhazia käsittelevät omalla tavallaan ennennäkemättömiä, kiehtovia ja vähän pelottaviakin asioita.
Viihtyvyys ja kysymys siitä kenelle kuuluu kaupunkitila puhuttavat ihmisiä juuri nyt - myös Kontulassa", kertoo Ylikojola. 
 
Festivaalivieraiden kanssa elokuvista keskustelemaan saapuvat mm. Cannes-voittaja ohjaaja Juho Kuosmanen (Kaupunkilaisia) sekä ohjaajat Antti Heikki Pesonen (Korsoteoria ja Päin seinää) sekä Vantte Lindevall (Abkhazia). - Kontula Urban Film Festival esittelee myös nuoren elokuvasukupolven elokuvia, joita valmistetaan lokakuussa elokuvayhteisö Kelaamon järjestämässä työpajassa Kontulassa. Lyhytelokuvien aiheena on Mun Kontula ja niissä etsitään kameran eteen lähiöelämän ylpeyden aiheita.
 
Kontula Urban Film Festival -tapahtuma on ilmainen ja se järjestetään Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa (Ostostie 4) 28.10. klo 13-23.
 
Esitettävät elokuvat: 
 
ABKHAZIA (2017) Vieraina ohjaaja Vantte Lindevall. Abkhazia on dokumenttielokuva elämäntapaskeittaajien seikkailusta itsenäisyyssodan runtelemaan neuvostoaikaiseen lomaparatiisiin, heidän omien tapojensa kyseenalaistamisesta, muiden huomioon ottamisesta ja intohimosta dokumentoida skeittausta.
 
SKY'S THE LIMIT (2017) Vieraana Jorgos Fanaris.  
Vieraana Jorgos Fanaris. Sky´s´ the limit on dokumentti kansainvälisestä muraali-imiöstä. Isot seinämaalaukset täyttivät tänä kesänä Suomen Kemistä Kontulaan.
 
KAUPUNKILAISIA (2008) Vieraina ohjaaja Juho Kuosmanen ja näyttelijä Omar Abdi. Kaupunkilaisia kertoo pätkätyöläisistä Yasinista (OmarAbdi) ja Markosta (Jarkko Laht) ja juoni kietoutuu auton oston ympärille. 
 
TYTTÖ NIMELTÄ VARPU (2016) Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi. Kuvauspaikkoina Kontulan maisemia
 
KORSOTEORIA (2012) Vieraana.ohjaaja Antti Heikki Pesosen. Korsoteoria kertoo Ellistä (Armi Toivanen), varastotyöläisestä, joka ei ole koskaan matkustanut Suomen ulkopuolelle. 
 
PÄIN SEINÄÄ ( 2014) Vieraana ohjaaja Antti Heikki Pesonen. Päin seinää on elokuva sukupolvien yli ulottuvista ohareista ja yrityksistä hyvittää ne. Pääosissa on mm. Armi Toivanen, Eero Ritola ja Mimosa Willamo.
 
Aikataulu: 
 
13.00 Tervetuloa + ensimäisen elokuvan esittely
13.10 Sky´s´ The Limit -dokumentti  (60 min)
14.10 Keskustelu. Paikalla  UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris 
 
15.00 Abkhazia -dokumentti. Esittely + elokuva (51 min)
16.00 Keskustelu. Paikalla ohjaaja Vantte Lindevall.
 
16.45 Kaupunkilaisia -fiktioelokuva Esittely + elokuva (28 min)
17.15 Keskustelu. Paikalla ohjaaja Juho Kuosmanen ja näyttelijä Omar Abdi. 
 
17.45 KUFF -workshopin elokuva/elokuvat + keskustelu ( 30-45  min)
 
- tauko
 
18.30 Tyttö nimeltä Varpu -fiktioelokuva.  Esittely + elokuva (100 min)
19.55 Keskustelu. 
 
20.15 Korsoteoria -fiktioelokuva. Esittely + elokuva ( 30 min)
20.45 Keskustelu. Paikalla ohjaaja Antti Heikki Pesonen.
 
21.00 Päin seinää -fiktioelokuva. Esittely + elokuva ( 94 min)
22.35 Keskustelu.  Paikalla ohjaaja Antti Heikki Pesonen.
 
22.55. Palaute. Kiitos ja näkemiin ensi vuoteen
 
Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.
 
Lisätietoja: Jukka P. Mattila, puh. 041-512 1726 sekä Kelaamon elokuvatyöpaja: Hanna Wahlman, puh. 045 125 8045 tai info@kelaamo.fi
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi