Aluefoorumi? (Keskustelut)


Miksi pakataan Kirjoitettu 24.7.2016 10:30

Kurkimäessä on opiskelija-asunnot, siksi ulkomaalaisia ja muutenkin pieni ja rauhallinen alue.

Alueena Mellunkylään on tuotu kaupungin päättäjien toimesta kaikki ainekset joilla ongelmat saadaan lisääntymään. Koko alueesta on luomalla luotu se mikä se on. Harrastetaan ns. keskittämistä vaikka tiedetään mitä siitä seuraa. Halutaan luoda kaupungin sisään "asuntoja ihmiseille erilaisiin elämäntilanteisiin" tulkitkoon kukin kuinka tahtoo.

Korjaus Kirjoitettu 22.7.2016 18:53

Prosentuaalisesti eniten maahanmuuttajia on
Meri-rastilassa, Kallahdessa, Itäkeskuksessa, Kurkimäessä ja Kivikossa.

Asiatko hyvin Kirjoitettu 14.7.2016 12:17

Aivan kuten arvelinkin. Mellunmäen ja Myllypuron osalta asiat on hyvin, sillä niiden ostoskeskukset periaatteessa hävitetään olemattomiin ja niiden ongelmat kaadetaan Kontulaan. Tmän jälkeen ilmoitetaan, että Kontulan ostoskeskukseen on hankala saada yrittäjiä. Tietenkin on, koska alueelle on luotu negatiivinen imago huumeiden käyttäjien piikinvihto- ja ainoana suihkussakäyntipaikkana, kiitos Symppiksen. Ei Symppis ole ongelma vaan se, että sinne kasataan kaikkien kapunungiosien huumeiden käyttäjät mainostamalla sen "kattavia" palveluja.

Jonakin päivänä nämä "järkevät" päätökset kaatuvat päättäjien niskaan. Turha sitten jälkikäteen itkeä vääristä päätöksistä ja ratkaisuista. Alueelle rakennetaan siis 16 kerroksinen vuokratalo. Tuleekohan siihen kaikki pakolaiset parilta viime vuodelta ja varmaankin perusteluina se, että voidaan tuoda palvelut keskitetysti samaan paikkaan asiakaslähtöisesti. Nythän Kontulaan on asutettu prosentuaalisesti eniten maahanmuuttajia. Maahanmuuttajissa ei ole ongelma vaan kotouttamisessa.

Jos todella haluttaisiin, niin Kontulan ostarin alue voitaisiin nostaa ylös. Vanhojen kiinteistön purkaminen ainakin osittain ostarilta olisi järkevää.

Kaupunki voi ja pystyy jos haluaa. Kokonaisia vuokrataloja puretaan (Jakomäki, Myllypuro ja uutena listalla Mellunmäki) koska korjaus tulee kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen. Sama pätee Kontulan ostoskeskuksen rakennuksiin. Sosiaalinen asuminen voitaisiin siirtää kauemmaksi ostoskeskuksesta, samoin narkomaanien piikkipiste ja päihdeongelmaiset terveydenhoidon piiriin. Käsittääkseni narkomaanit harvemmin ostavat mitään paikallisista yrityksistä. Symppiksen paikka ei ole ostarilla, sillä se tuo alueelle huumekauppiaat, jotka houkuttlelvat nuoria huumeiden käyttäjiksi.

Kaupunki voisi lunastaa ne liiketilat eli kaljakuppilat, joilla ei olisi varaa maksaa uusien tilojen kovia hintoja. Tilalle olisi varmaankin tulossa oikeita yrityksiä, kun alueen arvostusta nostettaisiin. Kuinka vastaava toteutettin Myllypurossa ? Vasatus: Sieltä purettiin koko ostoskeskus. When there is a will there is a way elikkä kun on tahtoa niin keinot löytyy.

Kontulasa luodaan tarkoituksellisesti syrjäytyneiden päihteiden käyttäjien palvelukeskusta.

Asuuko muuten kukaan Helsingin kupungin valtuustosta Kontulassa tai heidän perheenjäseniään?

Kannustan kontulassa asuvia eduskuntaan ja kaupungin valtuustoon pyrkiviä poliitikkoja nostamaan profiiliaan ja olemaan äänessä. Itse en tiedä yhtään Kontulassa asuvaa ehdokasta tai kaupungin hallituksen jäsentä, joka asuisi alueella.

Joku kaupungin hallituksen jäsen voisi vastata tilastoina kuinka hyvin asiat ovat ja kertoa sen kuinka epäkohtia on tarkoitus korjata.


Juha Kirjoitettu 12.7.2016 13:13

Missä mennään Mellunkylän ja ostarin kaavojen kanssa? Juttua aiheesta:
http://www.mellunkyla.fi..eilla_mellunkylassa.html

Asiatko hyvin Kirjoitettu 10.7.2016 06:48

Onko tarkoitus koskaan muuttaa Kontulan ostaria. Nythän sitä on suunniteltu 20 vuotta eli muutettu päihteiden käyttäjien täyden palvelun paikaksi. Mitään uutta ei ole tullut muuta kuin poislähteneiden yritysten tilalle tullut bbaareja ja entisen postin paikalle Symppis eli narkomaanien täyden palvelun paikka. Ostarin rakennukset rapistuu, mutta kukaan ei välitä. Kontulan ostarista on tarkoituksella tehty kaupungin spugela. Myllypuro on nostettu ja sen törky on kaadettu Kontulaan. Kaadetaanko Mellunmäenkin törky Kontulaan eli poistetaan kapakat ja laitetaan pari lisää Kontulaan ?

Hulu Kirjoitettu 16.4.2016 19:22

Edellinen kirjoittaja lienee oikeassa. Asiat ovat ihan hyvin olleetkin. Ehkä valitusta tarvitaan vasta vaalien aikaan. Hyvä meininki hei!

Asiat hyvin tai paremmin Kirjoitettu 10.4.2016 10:19

aurinko paistaa ja kevät tulee. turhat itkut on täältäkin selvästi poissa, ikuinen narina narkkareista ja humalaisista vähentynyt (heitähän on ihan kaikkialla Helsingissä!). Hyvää kevättä kaikille!

Nimimerkille hmm Kirjoitettu 22.1.2016 15:52

jäikö levy päälle?

Hmm, mitäköhän rakennetaan Kirjoitettu 7.1.2016 12:23

Tuleekohan siihen metroaseman läheisyyteen nyt sitten se piste iin päälle eli syrjäytyneiden nuorten ja matalan kynnyksen jatkopaikka Symmpikselle eli tuettu asuminen kaikille päihteiden käyttäjille.

Kysymys kuuluu: Poistetaanko Symppis ostarilta (siirretään sivummalle pois lasten silmistä huumepiikit ja - trokarit) ja rakennetaan asuntoja työssäkäyville ? Siirretäänkö sosiaalinen palvelu pois ostarilta vai lähtevätkö sieltä viimeisetkin normaalit asiakkaat pois. Kontulassa asuu paljon vanhuksia, jotka eivät jaksa mennä kauemmaksi kauppaan. Onko heidän, jotka ovat työllä ja vaivalla työssäoloaikanaan maksaneet vertoja, että nykyiset päättäjät ovat saaneet nauttia ilmaisesta koulutuksesta ja kouluruuasta. Näinkö sodanjlkeinen sukupolvi palkitaan, he jotka joutuivat töihin jo 14-16 vuotiaina koska sosiaalisia etuuksia ei tuolloin ollut. Nyt tämä sukupolvi koetaan vain riesana joka vanhenee. Hävetkää, kiittämättömyys on maailman palkka.

Ostarin on tarkoitus tarjota kaupallisia palveluja ja viihtyisyyttä ympäristöönsä. Nykyisin Kontulan ostari on kaikkien kauhistus. Huumeiden käyttäjät ja heidän palvelunsa kuuluvat sosiaalipalvelun piiriin eli terveyskeskukseen.Mika Kirjoitettu 5.1.2016 08:54

Aluefoorumissa kerrottiin, että kaupungin iänikuinen Kontulan ostarin täydennysrakennushanke etenee, mutta teknis-taloudellisista syistä metroradan päälle rakentamisesta luovutaan. Aikatauluista ei oo tietoa.

Utelias Kirjoitettu 4.1.2016 11:52

Mitäs siellä aluefoorumilla joulukuussa kerrottiin? Onko tilanne toivoton kun ei tiedoteta mitään? :)
Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi