Hiidenkirnut (Keskustelut)


Jussi Kirjoitettu 19.10.2010 10:43

Blogi Kivikon hiidenkirnuista
http://kivikonkirnut.blogspot.com/


Jussi Kirjoitettu 8.10.2010 08:52

Geologin pyynnöstä kävin erään hiidenkirnu spesialistin kanssa kaivamassa nämä löytämäni kirnut auki. Alueelta löytyikin yllättäen useita pienempiä kirnuja sekä kolme suurempaa kirnua joista yksi on oikein näyttävä kirnu.
Kivikossa on näköjään runsaasti kirnuja sekä muita geologisia kohteita joista kannattaa ilmoittaa tuonne luonnontietojärjestelmään.

Jussi Kirjoitettu 24.9.2010 12:59

Viimeksi tänään löysin Kivikon metsästä kaksi mahdollista kirnua. Molemmat oli reilun metrin halkaisijaltaan, syvyydestä ei hajuakaan kun kirnut olivat lähes täynnä maa-ainesta. Luonnontietojärjestelmään näitä kirnuja ei ainakaan vielä ole merkitty. Mihin tai kenelle näistä havainnoista kannattaisi ilmoittaa?

Herbert W. Kirjoitettu 23.9.2010 17:44

Kyllä pitäisi kaivaa esiin. Löytyykö Kivikko-seurasta joku, joka lähtisi päällysmieheksi?

Jussi Kirjoitettu 23.9.2010 12:43

Kivikossa sijaitsee runsaasti hiidenkirnuja joista vanhimmat ovat lähemmäs 100000-vuotiaita, kirnut on pääosin täynnä maa-ainesta, kiviä, risuja ja muuta. Pihlajamäen kirnut tyhjennettiin maa-aineksista ja vedestä vuonna 1995, talkoilla vai oliko jopa niin että paikallisen Lions clubin voimin. Vaan, miten käy Kivikon kirnujen?
Maa-ainesta kertyy päälle yhä enemmän ja enemmän ja ajan myötä ne hautautuvat kokonaan näkyvistä. Löytyisiköhän kivikon/mellunkylän alueelta vastaavaa talkoohenkeä jotta nämä suuret kirnut saataisiin kaivetuksi esiin ja jälkipolvienkin nähtäväksi?Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi