Japani (Keskustelut)


Sango down Kirjoitettu 14.4.2011 09:56

Simo Salminen - Rotestilaulu

http://www.youtube.com/w..48Yk&feature=relatedSango down Kirjoitettu 31.3.2011 16:28

Valdas Anelauskasin DISCOVERING AMERICA AS IT IS ("Todellisen Amerikan Löytäminen") on laaja tutkimus amerikkalaisen kapitalismin vaikutuksista amerikkalaisten elämään. Tämä aihe on tärkeä muissa maissa ja erityisesti Euroopassa asuvien ihmisten kannalta, sillä amerikkalainen elämäntapa pyrkii leviämään koko maailmaan. Kirja herättää vakavia kysymyksiä Amerikasta kehityksen mallina ja jopa sen tulevasta kilpailukyvystä, sillä maassa harjoitettu epäsosiaalinen sisäpolitiikka heikentää jo sen omaa "ihmispääomaa", Amerikan kansaa.

Valdas Anelauskas on liettualainen lehtimies ja entinen neuvostovastainen toisinajattelija, joka karkotettiin Neuvostoliitosta ihmisoikeustoimintansa takia. Hänet otettiin vastaan Amerikassa korkean profiilin poliittisena toisinajattelijana, ja hän esiintyi amerikkalaisyleisölle yhdessä Newt Gingrichin ja muiden vaikutusvaltaisten oikeistoaktivistien kanssa. Vaikka monet neuvostovastaiset ihmisoikeusaktivistit hakivat USA: lta tukea toiminnalleen ja monet heistä myös muuttivat sinne, vain harvat näistä maahanmuuttajista ovat tuoneet julki näkemyksensä USA: n harjoittamasta ihmisoikeuspolitiikasta. Tästä syystä jo kirjoittajan tausta tekee DISCOVERING AMERICA AS IT IS -kirjasta tärkeän.

Tarkkailtuaan amerikkalaista todellisuutta kymmenen vuotta Anelauskas on tullut siihen johtopäätökseen, että amerikkalainen äärikapitalistinen järjestelmä on maailman hyvinvoinnille vielä suurempi uhka kuin Neuvostoliiton näennäiskommunismi. Hän kuvaa mielenkiintoisella tavalla sitä Amerikkaa, joka on useimpien amerikkalaisten päivittäistä todellisuutta. Kirja paljastaa miljoonien tavallisten ihmisten järkyttävän kohtalon maailman rikkaimmassa maassa, joka varmasti pystyisi halutessaan kohtelemaan kansalaisiaan ainakin yhtä hyvin kuin useimmat muut teollisuusmaat. Kaksitoista laajasti dokumentoitua lukua -- köyhyydestä, rikoksesta, terveydenhuollosta, kodittomuudesta, tuloeroista ja hyvinvoinnin korvaaminen työstä riippuvalla toimeentulolla (joka vaikuttaa orjuuden uudelta käyttöönotolta Amerikassa) -- kuvaa yksityiskohtaisesti sitä julkista sekasortoa, joka seuraa rajoittamattomasta vauraudesta, jossa rikkaat määräävät sosiaalisen tärkeysjärjestyksen. Tämä ei ole elokuvien ja kuvalehtien maalaama kimalteleva kuva vauraasta Amerikasta.

Tämä polttava todellisuus ei ole vain "yhden henkilön mielipide", vaan kirjan 600 sivua ja tuhannet lähdeviitteet on poimittu huolella viimeisimmistä tutkimuksista. Lähdetiedot ovat peräisin kansainvälisiltä järjestöiltä, amerikkalaisilta ja kansainvälisiltä kansalaisjärjestöiltä, amerikkalaisilta riippumattomilta aivoriihiltä ja asiantuntijoilta sekä myös amerikkalaisista hallinnollisista ja liikealan lähteistä. Kun useimmat kriittiset tekstit keskittyvät johonkin tiettyyn alueeseen, Anelauskasin moniulotteinen tutkimus tuo ne kaikki yhteen, ja vaikutus on järkyttävä. Kirja auttaa meitä ymmärtämään sekä älyllisesti että emotionaalisesti, miten säälimätöntä ja tuhlailevaa Amerikassa harjoitettu hillitsemätön kapitalismi on, ja millaista tarpeetonta ja vältettävissä olevaa vahinkoa se aiheuttaa miljoonille ihmisille.

Kirjassaan Anelauskas vertaa USA: ta entiseen Neuvostoliittoon ja vielä paljastavammin läntisen Euroopan kapitalistisiin valtioihin. Vertailu herättää kysymyksen siitä, onko kapitalismin välttämättä oltava sietämätön rasite kansalaisille, vai onko amerikkalainen kapitalismi todellisuudessa äärimmäisempää ja säälimättömämpää kuin muissa teollisuusmaissa harjoitettu? Anelauskas löytää USA: sta järkyttäviä puutteita taloudellisten ja yhteiskunnallisten ihmisoikeuksien alueella, ja osoittaa, missä määrin muiden teollisuusmaiden asukkaiden elintaso on todellisuudessa parempi kuin useimpien amerikkalaisten.

Miten kauan muiden teollisuusmaiden asukkaiden suhteellinen vauraus voi jatkua amerikkalaisen mallin levittäytyessä maailmaan? Pitäisikö muiden valtioiden rynnätä seuraamaan amerikkalaista esimerkkiä vai pyrkiä turvaamaan yhteiskuntarakenteitaan tulevaisuudelta, jota Amerikka on luomassa voimakeinoin, kuten Anelauskas varoittaa kirjan viimeisessä luvussa "The New World Order Takes Shape". Tämä luku auttaa paremmin ymmärtämään, millainen on amerikkalaisen varallisuuden kokoamista ja säilyttämistä koskevan taitotiedon todellinen luonne. Kehitys, joka alkaa intiaanien maiden anastamisesta ja afrikkalaisen orjatyövoiman käytöstä, jatkuu myöhemmin imperiumin rakentamisena ja satavuotisena invaasioiden sarjana eri puolilla maapalloa ja huipentuuu viimein sotilaallis-taloudelliseen hegemoniseen kuristusotteeseen maailmasta. Kotoisesta kolonialismista ulkomaiseen kolonialismiin ja neokolonialismiin -- tämä on todellinen Amerikka.

Kuten kansainvälisen oikeuden asiantuntijan Y.N. Kly toteaa esipuheessaan, yleinen mielikuva Amerikasta on ehkä perustunut harhaan jo kauan.

Kuuluisa amerikkalainen historioitsija Howard Zinn (Bostonin yliopiston emeritusprofessori ja A People's History of the United States -kirjan kirjoittaja) kirjoittaa tästä kirjasta seuraavasti: "Tämä on erikoislaatuinen kirja: huolellisesti dokumentoitu ja pureva kritiikki nyky-Amerikasta, joka on erityisen kiinnpstava siksi, että sen kirjoittaja on neuvostoliittolainen toisinajattelija, joka saapui tänne suurin odotuksin, mutta heräsi toisenlaiseen todellisuuteen. Kirjan mittakaava on henkeäsalpaava: se on kattava, asiatiedoiltaan täsmällinen tutkimus ja samalla filosofisesti ajatuksia herättävä. Se ansaitsee tulla verratuksi de Tocquevillen 1800-luvun klassikkoon. Toivon, että sitä luetaan laajalti."

Brandeis-yliopiston Centre for Policy Changen johtajan David Gilin mukaan Anelauskasin kirja on "todellinen voimannäyte... rikas lähdeteos, joka auttaa meitä ymmärtämään elämäämme muokkaavia voimia".

Tunnettu intiaanikirjailija ja aktivisti Ward Churchill kirjoittaa: "Jos edes yksi kymmenestä syntyperäisestä amerikkalaisesta olisi vaivautunut ottamaan selvää omasta maastaan yhtä paljon kuin tämä liettualainen uusi tulokas, ne kauheudet, joista hän kirjoittaa, eivät olisi koskaan tapahtuneet. Tämä on välttämätön kirja kaikille."

Jos haluatte lukea tämän kirjan, niin kysykää ensin kirjastosta.

http://members.efn.org/~..discovering/finnish.htmlSango down Kirjoitettu 20.3.2011 20:40

Onko vuoden 1988 tapahtumat vielä muistissa, mielessä ? Pan Am Flight 103 Bombing over Lockerbie, Scotland...

http://worldnews.about.c..human-rights-council.htmSango down Kirjoitettu 17.3.2011 16:26


Tokio-Passi, johtava suomalainen Japanin opaskirja, tuli taas, entistä ajanmukaisempana ja laajempana. Tämän kirjan avulla Japanin-kävijä sekä löytää aidon Japanin, että pitää matkakustannuksensa kurissa. Suur-Tokio 38 miljoonine asukkaineen on monen mielestä maapallon pääkaupunki.
Jo kahdeksas Tokio-Passi esittelee laajasti koko Japanin, erityisesti Osakan, Kioton ja Nagoyan. Mukana ovat uusimmat rahanarvoiset vinkit majoituksesta, herkuttelusta,
liikkumisesta junilla, laivoilla ja autolla sekä kommunikoinnista
japanilaisten ihmisten kanssa, suomalaisesta näkökulmasta tietenkin.
Lukijoiden terävät kommentit maustavat keitosta.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi