Koulut alkoivat, muistakaa autoilijat (Keskustelut)


Liideli Kirjoitettu 21.8.2012 10:23

Masa, jos noin on, niin teini-iässä sitten joku muutos tapahtuu pentujen päässä, saatika nuorissa aikuisissa, jotka ovat ihan pahvipäitä. Polkupyörät ja rullalaudat pyyhkii surutta menemään autojen seassa. Tietysti tämä sakki on vähemmistönä, mutta aiheuttaa pahoja vaaratilanteita ja tukkii autojen kulkuväyliä. Ei käy sellainen.

Poliisi on ystävä Kirjoitettu 20.8.2012 15:37

Siis, oikeesti ala-asteikäiset ei ole vielä kykeneviä liikkumaan turvallisesti liikenteessä. Ihminen ei vain ole suunniteltu liikkumaan sellasissa sadan kilometrin tuntinopeuksissa, kyllä niitä on vaikea käsittää. Vasta joskus kaksikymppisenä ja jälkeen tulee useimmille tajuntaan, että me ei todellakaan olla kuolemattomia. Harva lapsi osaa pelätä, että itselle jotain sattuu.

Masa Kirjoitettu 20.8.2012 13:44

Meillä aikuisilla on paljon oppimista lasten liikennekäyttäytymisestä. Väitäin niin. Itse liikun sekä polkupyörällä että autolla. Pyöräillessäni olen huomannut, että alle 10-vuotiaat lapset liikkuvat oikein jalkakäytävän oikeassa reunassa, eivät pyöräile ajoradalla, jättävät myös muille tilaa liikkua. Kun aikuisetkin muistaisivat!

NN Kirjoitettu 20.8.2012 13:16

Kävin tokaluokkalaisen poikani kanssa taas lauantaina kävelemässä kotoa kouluun ja takaisin. Tutkimme yhdessä vaaralliset paikat ja opettelimme kuinka niissä toimia. Ja hienosti meni kyllä tällä kertaa.
Niinpä tämän keskustelun kautta toivoisin jokaisen aikuisen "tarkistavan nopeuksiaan ja asennettaan", ainakin alueilla joissa on näkösällä lapsia tai heistä varottavia liikennemerkkejä.

Tommi Kirjoitettu 19.8.2012 13:33

Oikein hyvä, sinulla on fiksu pikkusisko. Suomessa kun on oikeanpuoleinen liikenne, hänen kannattaisi aloittaa katsomalla vasemmalle ja sitten oikealle. Ja lopuksi vasemmalle. :)

Isosisko Kirjoitettu 19.8.2012 13:30

aina ku mä ja mun pikkusisko kävellään kouluun nii suoja tien kohalla sillä on tapana kattoa oikealle sitte vasemmalle sitte oikealle ja mä sanoin "tuo on iha noloa tuijottaa kolme kertaa riittää ku kattoo kehsti" pikkusosko sano "no mää teen sen kolmekertaa iha vaan siks ettei kukaa aja mun päälle!"Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi