Mellunkylä (Keskustelut)


Pate Kirjoitettu 10.9.2010 02:32

Kyllä. Onnea Mellunkylän alueelle! Vetovoimaa riittää. Liekö tuo yhteistyö kuitenkaan niin ruusuista virkamiesten kanssa: Kontufestari kelpasi pääministerille, mutta eipä kelvannut nuorisotoimelle edelleenkään. Aiemminhan oli ilo katsoa skeittaavia ja musiikin nauttivia nuoria, mutta nyt on meno kyllä sellaista, että vanhempaa herrasmiestä hirvittää. Vaan ei auta itku markkinoilla. Toivotaan vain, että järjestysmiehet saavat pidettyä porukan kurissa myös tapahtuma-alueen ulkopuolellakin.

Jorma Kirjoitettu 30.8.2010 09:15

Onnea Itä-Helsinki palkinnosta tekijöille. Kontulalaiset saivat saman tunnustuksen viisi vuotta sitten ja lisäksi taisi tulla vuoden kaupunginosa titteli. Jotain täällä tehdään oikein, sillä ei turhia asioita palkita. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää.

Sissi Kirjoitettu 21.8.2010 09:03

Ihanaa!!! Luca Cannavò esiintyy tänään Kontufestareilla!!! Jeeeeeee!!!!!

Markulle Kirjoitettu 19.8.2010 19:37

eihän toi pidä paikkaansa: Njassa oli juuri juontamassa Kalliola rokkia alppipuistossa johon kuului vielä kunnon kaljaklubi-ilta kallion ravintolassa: Ja tapahtuman tukijana oikein logon kera toimi nuorisoasiankeskus.

Markku Kirjoitettu 19.8.2010 11:21

Kyllä hyviäkin asioita tapahtunut Urbanin jälkeen, saatiin Mellunmäkeen Mellari ja Kontulaan Kontulatalo, joita ei aikaisemmin ollut olemassa. KontuFestarin osalta nuorisoasiainkeskus lopetti niin Kontulassa kuin muuallakin tapahtumien tukemisen, vaikka nimeen omaan nuoria tällaiset tapahtumat kiinnostavat. Kontulan ostarilla on tilanne rauhoittunut muutamaa pubia lukuun ottamatta, siitä on tilastojakin. Eli hyviä asioita tapahtuu edelleen vaikkakaan ei siinä laajuudessa kuin EU-tuen aikoina.

Alue taantumassa Kirjoitettu 18.8.2010 11:41

Urban hanke ihan selvästi kehitti aluetta ja Kontufestarin vaikutus koko itä-stadin yhteisöllisyyteen on selvä, mutta kun tukia leikattiin ja jengi vaihtui päättävissä asemissa niin lähti taas mellunkylänkin meininki alaspäin: Urbanin myötä loppuivat rahat joilla aluetta voisi kunnolla kehittää ja nyt on rahaa vissiin vain murto-osa siitä mitä tarvittaisiin. Kontufestareilta katosi pointti ja nyt se on pienempi kuin käpylän kyläjuhlat vaikka ihmisiä itä-helsingin alueella asuu paljon enemmän kuin Käpylä-Kumpula akselilla. Nuorisorikollisuus kasvaa kasvamistaan ja vanhemmat käskevät lapsiaan välttämään ostaria, jossa taas nuoret hengailee kiusaamassa pienempiään ja ryöstelemässä mummoja. Nyt vähän järkeä käteen päättäjiltä ja lisää rahaa ja intoa koko alueen tukemiseen!

Mia Kirjoitettu 1.7.2010 22:22

Tykkäsin lehdestä vaikka Mellunkylä-sana tuntuukin oudolta. Ehkä se on hyväkin juttu, koska Kontula, Kivikko, Kurkimäki, Vesala, Mellunmäki herättävät sanoina vanhoja eikä niin mukavia juttuja menneisyydestä.

Make Kirjoitettu 30.6.2010 08:44

Nuo lehdet on tosi hyviä, kannattaa lukea vaikka netistä vaikka printti on edelleen mukavampi media.

Ippe Kirjoitettu 8.6.2010 07:25

Minkälaisia kelejä luvattu viikonlopuksi? Tuo Luca on upeaääninen kyky: http://www.youtube.com/watch?v=mJf1UAOHIXQ


JP Kirjoitettu 3.6.2010 08:54

Kysehän ei ollut suurimmasta nähtävyydestä tai jonkun yrittäjän toimeentulosta vaan, Suomen historiasta! Kyllä se Ylläs-hallikin sinne historiankirjoihin pääsee, sitten joskus ;)Matti K. Kirjoitettu 2.6.2010 16:41

Kyllä nykyään Mellunkylän ja Helsingin suurimpia nähtävyyksiä on Ylläs-Halli, maailman ainoa hiihtohalli.

JP Kirjoitettu 28.5.2010 12:45

Edeltajiin on helppo yhtyä, lehti ja sen jutut olivat mielenkiintoisin. Erityisesti kiinnitin huomiota alueen nähtävyyksiin. Mielestäni kartasta puuttui ehkäpä koko Helsingin kannalta tärkeä kohde.

Kivikon korkeimmalla mäellä (nähtävyydet kartta kohde 22.) sijaitsi nimittäin toisen maailmansoden loppupuolella, huhtikuusta 1943 alkaen, ilmavalvontatutka Raija. Tutka oli Suomen ensimmäinen ilmavalvontatutka. Muistokirjoitus tutkaan hoitaneille miehille ja lotille on kaiverrettu viereiseen kallioon n. 10-13 metrin päähän tutkan sijaintipaikasta.
Alue ansaitsikin mielestäni hieman enemmän huomiota, mm. opasteita, eikä sitä pitäisi missään nimessä jättää alueen nähtävyydet kartoissa mainitsematta.

Carved In Stone kuva moistokirjoituksesta http://www.flickr.com/ph..n/set-72157623777397809/

Pate Kirjoitettu 26.5.2010 13:54

FillariFestari oli jees, oli makeata polkea muutaman sadan pyöräilijän kanssa poliisin suojeluksessa moottoritietä itään. Saivat autoilijatkin kerrankin varoa.

Dole Kirjoitettu 15.5.2010 19:12

Mellunmäki on oikee junttikylä ja mellunmäki pässi seuran tärkeimpänä tehtävänä miettiä miten kaikki saadaan estettyä. Herpertti on kyllä niin oikeessa kirjoituksissaan, tuppukylä joka ei kehity ikinä ja muistutan taas mellunmäki pässi seuraa. Odotan että pääsen täältä kaikkien hylkäämästä tuppukylästä veke.

Herbert W. Kirjoitettu 15.5.2010 08:53

Olen samaa mieltä. Mellunkylä-lehti 1/2010 oli hyvin tehty, sisältörikas numero. Tulevaisuutta ajatellen rohkenen ehdottaa, että lehdessä julkaistaan juttusarjaa, jossa esitellään Mellunkylässä olevia asuintaloja ja talojen asukkaita. Mellunkylässä riittä erilaisia taloja ja jokaisessa talossa mielenkiintoisia asukkaita.

Mikki Kirjoitettu 5.5.2010 21:04

Hyvä lehti, voisi olla enemmänkin juttuja.

Kiitokset! Kirjoitettu 3.5.2010 13:23

Sain tänään käteeni uuden Mellunkylä-lehden ja jälleen kerran lehden taso yllätti. Kaiken kaikkiaan asiallinen infopaketti ja erityiset kiitokset Mellunkylän kartan kartan sisäänpanosta. -Kas kun kaupunki ja HSL ei ole oivaltanut tehdä tällaista karttaa, jossa näkyvät kadut ja talojen numeroinnit sekä bussien liikennepysäkit samassa näkymässä puhumattakaan alueen fillarireitistä. Väheksymättä lehden sisältöä, sen saa myös helposti repäistyä irti lehdestä omaan käyttöön!

Jartsa Kirjoitettu 21.4.2010 15:12

Tuo veroporukoiden vierailu on paikallaan, moni tuskailee tulojensa kanssa ja www.vero.fi sivuilla on esim. laskuri, jolla voi laskea veroprosentit, tehdä veroilmoitukset jne.

Timo F Kirjoitettu 14.4.2010 06:56

Tänään keskiviikkona pitkästä aikaa kiinnostava FC Kontun matsi Suomen Cupissa ja vastassa HIFK. Kaikki mukaan Rinttarin hiekalle klo 19!

SirpaSI Kirjoitettu 1.4.2010 16:39

Luin, että Mellunkylää onnistaa, kun saamme tänne siirtolapuutarha-alueen, mutta mistä? Aivan valtatien varrelle se on tarkoitus pystyttää. Onko enää iloa siirtolapuutarhan miljööstä, eli omasta pienestä "punaisesta tuvasta" puutarhoineen. Ja kaiken lisäksi mitä näen ja luen: että kaupunkisuunnitteluvirasta esittää mökkien rakentamista kiinnitettyinä toinen toisiinsa. Kuka viitsii lähteä rivitalosiirtolapuutarhuriksi, kun kyse on ja pitää olla "omasta mökistä omine rauhoineen"! Kenen hassun idea tämä on. Jos sillä tavalla saadaan muutama mökki lisää, ei se voi olla perusteena, koska koko idea omasta mökistä näin vesitetään. Tuleeko Mellunmäkeen sellainen puutarha- ja mökkialue kuin ihmisten silmissä siintää. Ei tällä mallilla! Miettikää nyt siellä toimistoissanne vähän enemmän!

Micke Kirjoitettu 25.3.2010 06:56

Näin Kontulan ostarilla Kontulatalon ikkunassa erinomaisen kartan Mellunkylästä. En ole missään nähnyt opastekarttaa jossa näkyy katujen numerot ja bussipysäkit. Hyvä idea ja mielellään kartta jakeluun kaikille alueen asukkaille.

Julius Kirjoitettu 19.2.2010 11:24

Kaupunkisuunnittelijat lähettäneet postia kotiin ja sen mukaan tulevina vuosina alueella pitäisi tapahtua sitä sun tätä. Kivikossakin piti avata liikuntapuisto jo vuosia sitten, joten ehkä suunnitelmat koskevat lähinnä seuraavia vuosikymmeniä kuin lähivuosia.

Herbert W. Kirjoitettu 25.6.2009 18:07

Ja taas tuo pahan ilman lintu muistuttaa meitä olemassaolostaan ...
Toukokuussa Helsingin kaupungin tietokeskus kertoi meille, että alle kouluikäisten lasten määrä Mellunkylässä laskee ihan silmissä. Kesäkuun alussa tietokeskus kertoi, että toimeentulotukea saaneiden henkilöiden osuus Mellunkylässä oli viime vuonna Helsingin huipputasoa, ja nyt lomakauden kynnyksellä saamme kuulla, että helsinkiläisten terveydentila on toki parempi kuin suomalaisten keskimäärin, mutta ...
Helsingissä hyvinvointi ja sairastavuus eivät jakaudu tasaisesti. On alueita joissa väestö voi todella hyvin, ja alueita kuten Maunula, Vanhakaupunki, Vallila, Alppila, Myllypuro ja Jakomäki, joissa sairastavuus on yleisempää, kuin Suomessa keskimäärin. Ja heti näiden sairaiden alueiden jälkeen tulee lähes yhtä sairas Mellunkylä.
Samalla, kun toivotan tietokeskuksen väelle hyvää ja sangen pitkää kesälomaa, odotan että pääkaupunkimme kaupunginjohtaja vihdoin kertoo meille veronmaksajille, millä tavalla hän aikoo estää Mellunkylän vajoamisen syvään suomalaiseen synkkyyteen.
On sanottu, että Mellunkylän ahdinko johtuu kolmesta tekijästä: koulutus, tulotaso ja työttömyys. Olenko oikeassa, kun väitän, että näihin tekijöihin voidaan parhaiten vaikuttaa nostamalla kaupungin veroäyriä?


Herbert W. Kirjoitettu 11.6.2009 17:21

Ajankohtaiset Mellunkylää koskevat tilastoluvut eivät ole maarittelevia. Toukokuussa kaupungin Tietokeskus kertoi meille, että alle kouluikäisten lasten määrä laskee ihan silmissä vaikkakin odotukset alueella olivat päinvastaiset. Nyt kesäkuussa taas, samainen pahan ilman lintu kertoo, että toimeentulotukea saanneiden henkilöiden osuus Mellunkylässä oli viime vuonna Helsingin huipputasoa.
Mellunkylässä on tänä keväänä pidetty neljä upeata aluefoorumia joissa asukkaat, päättäjät ja virkamiehet sangen rakentavassa ilmapiirissä ovat paneutuneet myös yllä mainittuhin asioihin. Näkemykset tai niiden erot ovat siis tiedossa.
Viimeisessä foorumissa esitelty "Renesanssi-hanke" kertoi meille asukkaille, että Mellunkylä on mukana esikaupunkialueiden kehittämisessä pitkällä tähtäimellä, mutta nuo vähemmän maarittelevat tilastoluvut huutavat toimenpiteitä heti ensitilassa.
Tilanteen takia ehdotankin, että Mellunkylän valtuutetut ryhtyisivät säännöllisissä sessioissa tarkastelemaan alueen asioita tarvittavia toimenpiteitä varten. Jotta ei tämä talouskriisi aiheuttaisi Mellunkylässä samankaltaista syrjäytymistä kuin edellisen laman jälkeen.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi