Yleistä (Keskustelut)


Jaakko Kirjoitettu 20.8.2009 17:58

Kontufestarit olivat tänä vuonna ohjelma-anniltaan loistava tapahtuma. Muualla stadissa ei liene mitään vastaavaa...

Terpalle Kirjoitettu 15.8.2009 16:38

se on hyvä että kalliola järkkäilee kanssa tapahtumia mut kai lissulin pointti oli että miks kivikon nuokkari ja nuokkari ylipäänsä on megessä tapahtumassa jossa dokaillaan ja kun se ei ole mukana kontufestareilla. ihmetyttää nuorisotyön linja ja se mihin panostetaa ku omallaki alueella ois paljon tehtävää. muutenkin. mut jokainen tyylillään.

Jakke Kirjoitettu 14.8.2009 07:49

Katso KontuFestarin aikataulut:
http://www.alueportaali...ikataulut_ja_kartta.html

Simppa Kirjoitettu 12.8.2009 07:11

Koska Clifters esiintyy Kontufestarissa?

Tiina Salo Kirjoitettu 10.8.2009 10:52

Fillarifestareiden ajot ja päätapahtuma on nyt nähtävillä RadioKontulassa, siis www.radiokontula.blogspot.com on suora linkki muun muassa näihin ohjelmiin, lisäksi sieltä löytyy alueforumin keskusteluja, lasten laulukilpailua ja Neumannin haastattelu, ihan vain muutaman mainitakseni... Käykää ihmeessä katsomassa kättemme jälkiä!

Terppa Kirjoitettu 7.8.2009 13:11

Lissuli. kiitos palauteesta. Kalliola Rockissa juhlistettiin Kalliolan 90-vuotista nuorisotyötä. Jatkoklubi oli irrallinen tapahtuma ja sitä markkinoitiin vain myspacessa. Se saattoi antaa väärän kuvan itse tapahtumasta, josta pahoittelut. Kalliola Rock oli kuten muutkin Alppipuiston konsertit päihteetön. Nuorisoasiainkeskus oli mukana ainoastaan kumppanina. Kalliola Rock onnistui erinomaisesti koko perheen konserttina josta kiitos yhteistyökumppaneille.

Spede Kirjoitettu 6.8.2009 06:48

Mihin aikaan Rantala trio esiintyy festareilla?

Lissuli Kirjoitettu 31.7.2009 21:27

Toisaalla panostetaan vielä nuorisotyöhön :) Hiukkasen ihmeellisellä tavalla vuan :)

Nuorisojärjestö Kalliola ja Helsingin kaupunki järjestävät lauantaina 1.8. pääsymaksuttoman konsertin ja "jatkoklubin" jossa "häppärihinnat koko illan" tapahtuman työntekijöille.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus vetäytyi ilman valitusoikeutta kesäkuussa yli kymmenestä nuorisokulttuurisesta tapahtumasta mukaanlukien mm. Kontu Festarit. Nyt virasto on kuitenkin mukana järjestämässä mm. yhteisöpalvelu Facebookissa markkinoitua - eli käytännössä yli 16 vuotiaille suunnattua - Kalliolarock tapahtumaa, joka järjestetään 1.8. Alppipuistossa. Kalliolarockin jälkeen kaikessa mainosmateriaalissa on esillä näyttävästi jatkoklubi, jossa "bäkkäripassilla voimassa häppärihinnat koko illan".

Tapahtuman esittelytekstistä lainattua Facebook -yhteisössä: "Kalliolan nuorisotyö täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Vuosikymmenten kunniaksi Kalliola Rock sijoittuu hulppeisiin puitteisiin Helsingin Alppipuistoon."

"Yhteistyössä: Helsingin Kulttuurikeskus, Kivikon Kumppanuusnuorisotalo, Nuorisoasiainkeskus"

"KALLIOLA ROCK "The official jatkoklubi" UNDERBARISSA (Snellmaninkatu, Kruununhaka) klo 22-03, jossa maankuulut Never Sever Clubin dj:t tanssittavat taas! HUOM!! BACKSTAGEPASSIA vilauttamalla HÄPPÄRIHINNAT UNDERBARISSA KOKO ILLAN!! http://www.myspace.com/kalliolarock"

Näinkö nuorten tapahtumista ja Kontu Festareilta pois jäänyt nuorisoasiainkeskus kohdistaa uudelleen nuorisotyötään? Baari-iltoja ja häppärihintoja mainostamalle?

Jermu Kirjoitettu 20.7.2009 10:12

Etnofestarilla Santtu Karhu oli nasta bändi. Pelle myös. Polkapojat ja -tytöt ei musikillisesti mitään erikoista, mutta show oi hauska. Kaikkiaan hyvä tapahtuma. Tuleekohan Kontulasta stadin uusi festarikeskus, kun on Ostarifestaria, nyt Etnofestaria ja elokuussa vielä Kontufestari? Kiinnostava ajatus.

Liisu Kirjoitettu 10.7.2009 15:04

"Nuorisoasiainkeskuksen jäätyä tänä vuonna tapahtumasta pois, merkitsee tämä päätös valitettavasti ohjelmiston sekä palvelujen huomattavaa karsintaa eli erityisesti paikalliselle nuorisolle suunnattu ohjelmakokonaisuus hiphop-lavoineen ja esiintyjineen jää pois." TOOOOSI FIKSU (NOT) veto nuorisokeskukselta jäädä pois kun tuo ilta on se jolloin nuoriso juhlii koulujen alkamista. Mahtaa olla kelkkapuistossa kännistä nuorisoa nyt kun ei ole nuorisotanttoja valvomassa. Todella vastuutonta toimintaa nuorisoohjaajien osalta.


Irmeli Kirjoitettu 15.6.2009 08:26

Kliffaa aloittaa kesäloma perjantaina Kontulassa. Ostarifestari oli jees tapahtuma. Kiitokset yrittäjille ja kaupungille sen järjestämisestä. Ja Jiri oli tosiaan mahtava!

Jermu Kirjoitettu 13.6.2009 20:38

Oli nastaa kuulla Nikkisen poikaa, joka heitti hienon keikan Ostarifestarissa Kontulassa. Kuulemma tulee elokuussa Cliftersien kanssa Kontufestareille. Kiitos!

Jimi Kirjoitettu 6.6.2009 07:26

Ostarifestari on hauska happening ja siellä on ollut hyvää musaa.

Jamo Kirjoitettu 5.6.2009 16:46

Olin fillarifestarissa,kun tulin Senaatintorille rupes eturengas tyhjenemään.Ja se oli vasta ollut huollossa, onneksi siellä oli Mellunmäen huoltoauto paikalla!Eturengas pumpattiin täyteen ilmaa mut kun lähettiin polkee pitkin Itä-väylää se taas tyhjeni!Että semmonen tapaus.

Kulkueessa Kirjoitettu 18.5.2009 23:52

Hauska tuo Fillarifestarin Itäväylä reitti, onko ensi vuonna luvassa Länsiväylä osuus?

Fillaristi Kirjoitettu 18.5.2009 06:53

Oli hienoa polkea ensimmäisten joukossa Itäväylän kautta hienoon Kelkkapuistoon. Kiitokset festarin järjestäjille.

Herbert W. Kirjoitettu 12.5.2009 18:30

Viimeisessä Mellunkylä-lehdessä (2/2009) esitettyjen esikaupunkien renesanssihankkeen periaatteellinen lähtökohta on hyvinkin kaunis ja aatokselleen uskollinen: vähenevän ja vanhenevan väestön palvelutarve turvataan houkuttelemalla alueelle uusia palveluntarvitsijoita, ja mikäli uudet palveluntarvitsijat hallitsevat suomen kieltä, he voivat itsekin ryhtyä tarjoamaan vähenevälle ja vanhenevalle alkuperäispopulaatiolle palvelujaan.
Mutta... Kun samassa Mellunkylä-lehdessä Helsingin johtava kunnallispoliitikko antaa ymmärtää, että Helsinki on kuin Titanic, joka kapteeninsa johdolla purjehtii suoraan päin jäävuorta, jokainen tavallinenkin helsinkiläinen tajuaa, että johtavat kunnallispoliitikot ovat oikeassa ja että esikaupunkirenessanssi lopahtaa ennekuin se on alkanutkaan.
En tunne ainuttakaan nuorta lapsiperhettä joka vapaaehtoisesti ilman viranomaisten nimenomaista lupaa ja ohjausta hakeutuisi alueelle jossa sekä iäkkäille että nuorille kohdistetut julkiset palvelut reaalisosialistisine jonoineen tietoisesti hukutetaan ison jäävuoren alle.
Kun Helsingin taloudellinen tilanne on tällainen ja poliittinen tahto senmukainen, voi vain toivoa, että Mellunkylän edessä oleva kaupunkisuunnittelua käsittelevä aluefoorumi tunnustaisi sen tosiasian, ettei Mellunkylää voida nähdä erillisenä kahden keskuksen kokonaisuutena vaan osana laajempaa kokonaisuutta, johon sekä Itäkeskuksen, Myllypuron, Viikki-Latokartanon, Sipoosta ja Vantaalta liitettyjen alueiden että Vuosaaren suunnitelmat vaikuttavat.

Sakke Kirjoitettu 18.3.2009 07:44

Aikamoinen fillatsukulkue tulossa festareilla, Suurkirkolta Kessaan Itäväylää pitkin, pakko osallistua, saapahan kerrankin ajaa virallisesti moottoritiellä. Hyvän sään sattuessa polkijoita voi olla tuhansia.

Mikko Kirjoitettu 2.2.2009 21:02

Kävin Mellarissa aluefoorumissa. Ei mitään suurta uutta tilaisuudessa, mutta kiinnostavaa että paikalliset toimijat jaksavat puuhata alueen parantamiseksi. Hauska juontaja. Ehkä seuraavassa maaliskuun tilaisuudessa räväkämpi meininki, kun aiheena terveysasiat.

Jokke Kirjoitettu 30.1.2009 16:51

Kontumarketissa osui käteen aika näyttävä uusi lehti Mellunkylästä. Joitakin hyviä kokonaisuuksia kuten pikku-uutiset, valtuutetut, Dingo ja miksei Kontulan ostarikin vaikka eriäviä mielipiteitä asiasta on. Jotkut stoorit asiallisia mutta aika raskaita. Onnittelut kuitenkin tekijöille! Eipä liene samanlaisia muualla.

Sampo Kirjoitettu 30.1.2009 07:13

Kyllä Helsingissä rakennuspaikkoja riittää. Mustavuori kannattaa säilyttää tuleville sukupolville.

Jami Kirjoitettu 23.12.2008 07:12

Näinä aikoina toivotan Joulua kaikille seuraavan biisin myötä:
http://www.youtube.com/watch?v=jEOkxRLzBf0Masalle terveisiä Kirjoitettu 16.12.2008 15:34Itiksessä on varmaankin pankkiautomaatti joka lähtöön ja Asukastila
Itiksen Aurinko, joka on avoinna klo 8-15
sekä Jouluaattona+joulupäivänä sekä Tapaninpäivänä 9-15
Tule Masa pipahtamaan
Itiken Auringossa
Turunlinnantie 14
entinen soffamiehet
Tervetuloa!!!

Masa Kirjoitettu 12.12.2008 18:00

No joo. Onpa saatu tosi hieno OSTARIN HYMY Myllypuron kuselle ja oksennukselle haisevalle ostarille.
Känniset örveltäjät notkuvat pankkiautomaatin edessä niin , ettei uskalla mennä lähellekään. Kiitosta vaan "HYMYSTÄ"

Jamppa Kirjoitettu 24.9.2008 20:40

Ihan hieno Häiväojan teos. Kiinnostava näkymä siihen on kirjaston aukiolta. Ihan siinä olisi jonkun kasvot.

Santtu Kirjoitettu 15.9.2008 12:23

Tuo Häiväoja on näköjään aika arvostettu taiteilija: http://www.kuvataiteilij..fi/taiteilija.asp?id=406

Muistelee Kirjoitettu 11.7.2008 12:29

Moi! Muistaako kukaan sen perheen nimeä tai kotikunta, ketkä möivät Kontumarketin edessä ihania mansikoita ja muutakin torikauppaan liittyvää? Olivat muistaakseni jostain länsirannikolta. Tänä kesänä ei heitä ole enää näkynyt. Vielä hienompi juttu olisi, jos saisin tietää, ovatko he siirtyneet muualle torimyyjiksi!

Matti Kirjoitettu 2.6.2008 08:04

Olipa vaikuttavaa nähdä poliisit Kontulan ostarilla. Jalkautuminen toi poliisit lähemmäs kansalaisia. Enenmmän tällaista eri puolilla Helsinkiä.

Tiina Salo Kirjoitettu 29.2.2008 10:42

Hei "miten kävi"!
Tarkoitat ilmeisesti sitä ensimmäistä neuvonpitoa tästä asiasta, paikalla olleet kertoivat, että keskustelu oli hedelmällistä, osanottokin ihan hyvä. Toinenkin ilta järjestettiin, siellä olin paikalla. Se oli ke 27.2. ja paikalla oli n. 35 nuorta, teimme pienen jutun näköradioonkin siitä. Tulossa on vielä yksi keskusteluilta aiheesta, luultavasti huhtikuussa, toivottavasti pääset sinne? Kyseessähän on säästötoimenpiteet, jotka leikkaisivat osan alueen nuorisotoiminnasta n.2-3 vuoden päästä. Päätöksiä ei vielä ole ja näiden keskusteluiltojen tarkoitus ymmärtääkseni onkin löytää ne keinot, joilla säästöä syntyisi mahdollisimman kivuttomasti.Taas olisi hyvä mahdollisuus vaikuttaa, kaikki siis mukaan!

Miten kävi? Kirjoitettu 26.2.2008 16:41

Miten kävi asukasillan joka pidettiin Nuorisoasiainkeskuksen johtamana Kontulan toimintakeskuksessa kun en sinne itse päässyt? Oliko paljn porukkaa? Mihin päädyttiin?

Tiina Salo Kirjoitettu 20.2.2008 13:05

Näköradiosta kiinnostuneille!
Kiva juttu, että olette käyneet katsomassa lähetyksiämme, olemme tosiaan vielä ihan alussa ja amatööri-pioneereja asian suhteen, mutta intoa riittää ja sehän on pääasia. Sisällön suhteen pyrimme kattamaan paikallisella tasolla ajankohtaisia asioita. Seuratkaa jatkossakin ahkerasti, lähetykset näkyvät myös www.floobs.com (hakemalla vaikka kontula) sen perinteisen www.alueportaali.net lisäksi.

Jari Kirjoitettu 16.2.2008 09:18

Eritasoliittymän valmistumiseen menee vuosia, mutta eiköhän omalta osaltaan asiota kiirehditä kun liittymästä pääsee jatkossa paitsi Viikkiin niin myös keskeneräiselle Kurkimäen teollisuusalueelle ja Kivikon liikuntapuistoon ja siellä olevaan Arctic Sport Centeriin. Senhän pitäisi valmistua vuodenvaihteeseen mennessä. Ensi talvena tuolla talviurheilukeskuksella on varmaankin trafiikkia, kun ikkunasta katsoo ulos!

Hasse Kirjoitettu 12.2.2008 08:19

Onko kellään tietoa koska tuo Kivikon eritasoliittymä valmistuu?

Tane Kirjoitettu 7.2.2008 07:53

Nettitelevisio on paljon tekniikkaa, mutta sisältö ratkaisee. Odotan kiinnostuneena minkälaista muuta sisältöä radiokontulalaiset saavat omalle näköradiolleen, mahdollisuudet ovat suuret. Muitakin kokeiluja tällä saralla on ollut esimerkiksi Nettimaunulassa.

Sami W. Kirjoitettu 6.2.2008 21:15

Näin nuo nelosen uutiset ja kävin nyt katsomassa näköradiota.
Ihan ok webbitv-sivut, saisi olla kuitenkin enemmän sisältöä. En ollut koskaan kuullut tällaisesta portaalista (asun tosin Espoossa), mutta nämä M-alueportaalisivut ovat yllätyksekseni aika näppärät sekä modernit ja tuntuvat sisältävän runsaasti tietoa. Ei hassumpaa.

Jari Kirjoitettu 6.2.2008 07:07

Nyt Helsingin kaupunginhallitus on vetänyt oikeanlaiset johtopäätökset jätevoimalan sijoituspaikasta. Mitä järkeä on tällaisen laitoksen sijoittamisessa keskelle asutusta!

Kivikon nuorisotalosta Kirjoitettu 25.1.2008 19:36

Luin kommentteja Kivikon nuorisotalon mahdollisesta lakkauttamisesta ja minäkin olen huolestunut. Kuulemma asiaan voi yrittää vaikuttaa asukasillassa joka pidetään Kontulan nuorisotalolla 25.2. klo 17. Kommentteja ihmiset tänne! Ei me voida antaa sen tapahtua. Ei ala-asteikäisille ole muita paikkoja alueella.

Ykä Kirjoitettu 18.1.2008 08:21

Kivikkoon tuleva uusi talviurheilukeskus on näissä keleissä tervetullut asia. Lisätietoa hommasta:
http://www.arcticsportcenter.fi

Sporttimake Kirjoitettu 17.1.2008 12:31

Ohhoh! Kaksi uutta liikuntahallia tulossa alueelle. Komiata! Kumma että missään mediassa ole ollut juttua näistä hankkeista. Tuo hiihtohalli voi olla kova sana tulevina, lumettomina talvina Hesassa. Ja futarit saa kunnon olosuhteet talvitreenaamiselle. Kerrassaan hieno juttu!

Jaska Kirjoitettu 14.1.2008 14:18

Eikö vieläkään ole tietoo Kontulan metroaseman valmistumisesta? Lehdissä ollut juttua, että aukeais kevään korvilla, mitähän tuokin tarkoittaa. Olisi hyvä että pian, koska olen nähnyt asemalla parikin läheltä pitää tilannetta, kun metrot on tyhjentynyt rullaporrassumppuun ja junat ovat lähteneet liikkeelle.

Huolestunut yh-äiti Kirjoitettu 8.1.2008 02:35

Todella huolestuttavaa jos näin käy toimivalle nuorisotilalle!Mikä on paras paikka nuorille kuin valvottu/ohjattu toiminta iltäpäivisin ja iltaisin.Itsellä kolme teiniä jotka käyttävät ahkerasti kyseistä nuorisotaloa viihtyen siellä erinomaisesti.Näin yh-vanhempana jolla kolmivuorotyö Kivikon nuorisotalo on tarjonnut turvallisen sekä myös virikkeellisen paikan iltapäivisin ja iltaisin.Kommentteja hyvät vanhemmat!!!

Huolestunut vanhempi Kirjoitettu 4.1.2008 13:09

Mitä voimme asialle tehdä? Onko jotain keskustelupaneeleja tulosssa? Mistä saamme lisää tietoa? Haluan että tyttäremme, joka käy Kivikon nutalla, saisi käydä samanlaisessa paikassa vielä lisää koulupäivän jälkeen kavereidensa kanssa. Kehuu ohjaajia koko ajan ja tekemistä kuulemma riittää. Kommentteja!!

Huolestunut Kirjoitettu 4.1.2008 10:07

Nuorisoasiainkeskuksen tilastrategian mukaan on Kivikon nuoriso(kumppanuus)talo yksi niistä mahdollisista alueen nuorisotaloista joka on lakkauttamisuhan alla tämän vuoden jälkeen. Tilanne on huolestuttava, sillä alueella ei ole muita nuorisotaloja, jotka toimivat myös ala-asteikäisten nuorten kanssa. Nuorisoasiainkeskuksen pääpainohan on 13-17 -vuotiassa. Kuulemma asiaan voidaan vielä vaikuttaa keskustelujen kautta. Toivottavasti alueen vanhemmilla riittää kiinnostusta asian tiimoilta, jotta voitaisiin asiaan vaikuttaa.

Jaska Kirjoitettu 31.12.2007 14:45

Hyvää Uutta Vuotta kaikille, nää on ihan hyvät sivut!

Rakastan Kontulaa Kirjoitettu 21.12.2007 16:39

...ainakin nyt. kulmat ovat tarjonneet duunin(vällärin, makean uimahallin, ostari on kuin torremolinos vuonna 1992(oli bileloma harras ja kirsikaksi berryn päälle löysin tänään ostarin divarista B. Trvenin Kuolemanlaivan, todellisen mestariteoksen, jota joku on luonnehtinut "höyrykattiloiden Moby -Dickiksi". Paskat, Melville on roskaa Travenin kirjaan verrattuna. teema muuten sopii kumman hyvin(kirja 1920 -luvulta), siis ikävän hyvin,tähän aikaan: passittomat ihmiset kulkevat ja elävät mukavuuslippulaivoissa, joiden lopullinen tarkoitus on tuottaa voittoa loppuun asti ja sitten hukkua-pitäähän vakuutukset nostaa. Tämä kuvio oli aikanaan esim. pankkituessa ym. jutuissa.

Vähän masentava aihe, mutta kuinka traven nauraakaan ihmisen typeryydelle ja ahneudelle. Toivotan sinulle itä -ihminen hyvää uutta vuotta, mutta joululla pyyhin, kyllä!, persettä.

Eläkeläinen Kirjoitettu 18.12.2007 09:31

Suomi vanhenee kuten sen asukkaat. Hienoa on tällaiset palvelukeskukset mutta se ei lisää tulevien sukupolvien eläketurvaa. Vanheneva Suomi on meidän kaikkien yhteinen ongelma ja siihen tulisi panostaa nyt.


Seniori Kirjoitettu 16.12.2007 19:42

On kiinnostavaa nähdä mitä kaikkeaa nykyajan teknologiaa uuteen Kontulan palvlukeskukseen tulee. Aiemmin on ollut puhetta muunmuassa kaatumisen tunnistavista lattioista ja ties mistä. Toivottavasti palvelukeskuksen tulo tuo myös työpaikkoja alueelle.

Lisäihmettelyä Kirjoitettu 12.12.2007 14:40

Joku ilikonstaapeli ihmetteli Sata- tai Metro -lehdessä keskustan viime viikonlopun menoa: " Miksi maassa olevaa(kin) potkitaan. Keskusta on La-Su -öisin aika viidakko?

Varakas Kirjoitettu 9.12.2007 00:47

Kylläpä Mellunmäessä on nyt turvallista, taas joku hörhö ampui Korvatunturintiellä. No mutta nyt siellä on paljon poliisisetiä pitämässä kuria köyhille ;)

Ihmettelen minäkin Kirjoitettu 5.12.2007 14:43

Eli toi Hesarin juttu oli vain puoli totuutta, jutussa ei mitään vuoden 2003 ja 2006 välillä tapahtuneista muutoksista, esim. että Itä-Hesassa tapahtunut muutoksia parempaan suuntaan. Aika yksipuolista uutisointia maan suurimmalta lehdeltä.

Ihmettelen Kirjoitettu 4.12.2007 22:47

Helsinki kuulemma jakautuu Hesarin verkkolehdessä olleen artikkelin mukaan turvallisiksi ja turvattomiksi koettuihin kaupunginosiin (turvattomimmat alueet ovat Kaarela, Myllypuro ja Mellunkylä). -Kiinnostava juttu, mutta missä ovat Rautatieasema, Kaisaniemi ja Kamppi, joissa viime aikoina on ollut aika paljon epämääräistä käyttäytymistä. Ettei kaupungin tutkimuksessa suojeltaisi kantakaupunkia, joka ei tutkimuksen mukaan ole turvaton??? Mulla ei ole ainakaan tapahtunut mitään viimeisen 10 vuoden aikana Myllypurossa.

Hillumarei Kirjoitettu 4.12.2007 22:18

Mellunkylästä eli meitsin kotialueesta on muodostumassa varsinainen festarien kaupunginosa, vai mitä? Fillarifestari, Ostarifestari ja Kontufestari, joka on lajissaan varmaankin yksi parhaista ilmaishäppeninkeistä Suomessa. Ei voi muuta kuin ihmetellä paikallisten kykyjen aktiivisuutta ja luovuutta. Muualla festarit ovat maksullisia ja mielikuvituksettomia,
listabändejä täynnä. Eli missä muualla breikataan, räpätään ja suuren yleisön SUOMI -rockelegendat esiintyy? Kontula rules - en olisi koskaan kuvittellut sanovani tätä.

Terveisiä Maijalle Kirjoitettu 4.12.2007 10:40

Mellunkylä-brosaria saa Kontupisteestä, sekä juuri tänään 04.12. Kontulan nuorisotiloissa, kirjaston vieressä, klo 18:00 alkavasta infotilaisuudesta.


Maija Kirjoitettu 4.12.2007 09:23

Mistä tuollaista opasta saa? Olen pitkään kaivannut koko alueen esitettä, vaikka Kontulasta on saanutkin paljon tietoa Kontulan nettisivuilta ja Kontula-lehdistä.

Jouko Kirjoitettu 4.12.2007 08:47

Ihan mukava tuo Mellunkylä tutuksi brosari. Paljon tietoa Mellunkylästä, olisin tosin lisännyt siihen nuo Mellunmäen kiipeilymaastot, mutta hyvä näinkin.

Toinen syytön kärsijä - Kivikosta Kirjoitettu 29.11.2007 14:12

Sikarikas, EN ole tuossa asiassa naivi! Taisit ymmärtää nyt kuitenkin väärin. Se ottaa pannuun, että kivikkolaisia ONNITELLAAN moisesta asiasta ja ollaan kateellisia - se ilmenee rivien välistä, JOS osaa lukea - (mm. Lenkkeilijä Kontulasta) ja Syytön kärsijä -nimimerkin mukaan kivikkolaiset ovat syyllisiä muiden niskaan tupruaviin hiukkasiin. Tänne pitää kai kaikki vääntää rautalangasta, että ei (tahallisesti?) ymmärretä väärin.


Sikarikas Kirjoitettu 28.11.2007 07:22

Toinen syytön kärsijä-Kivikosta. Et kai ole tosiaan noin naivi, että uskot joidenkin muiden tulevan puolustamaan Kivikkoa, kyllä sitä nurkkakuntalaisuutta tarvitaan!!!

Järki käteen Kirjoitettu 27.11.2007 15:56

Hei hyvät ihmiset: onhan se niinkin, että jotkin tietyt ikävät asiat kuten Kivikon jätepolttamo on saatava suht' lähelle tuotantoa, mutta myös kunnon ihmisten silmistä -ja nenistä! -pois eli kyllä se uuni tänne sopii.

Toinen syytön kärsijä - Kivikosta Kirjoitettu 13.11.2007 16:16

On se kummallista, että tällä jätepolttolaitoksella(kin?) yritetään lietsoa jotain vastakkainasettelua kivikkolaisten ja muualla Kontulan, Kurkimäen jne lähistöllä asuvien kesken, kuten kommenttien rivien väleistä käy ilmi: Syytön kärsijä 9.11. ja Lenkkeilijä Kontulasta 6.11.
Tuskin kivikkolaiset tai kukaan muukaan olisivat/olisi halunneet/halunnut jätevoimalalla "ostaa" liikuntapuistoa - eikö liikuntapuisto palvelisi muitakin (?) vai olisiko "kivikkolaisten" pitänyt pyytää lyhyempää piippua? Niin - ja taistellaan vaan YHDESSÄ vastaan - ihmetyttää tuo nurkkakuntaisuus.


Syytön kärsijä Kirjoitettu 9.11.2007 15:04

Jätepolttolaitoksen nokihiukkasten (ja vähän muutakin) ei jää Kivikkoon vaan kulkeutuvat n. 1-5 km päähän laitoksesta, joten onneksi olkoon Kivikkolaisten keuhkot.
MUTTA HEI TAISTELLAAN VASTAAN. EIHÄN ME OLLA LUOVUTTAJIA.

Haluan minäkin vaikuttaa Kirjoitettu 7.11.2007 22:12

YVA-arvio voi tuntua kattavalta, mutta samainen Pöyry on myös suunnitellut jätevoimaloita. Saakohan YVA:n tehnyt firma aikanaan osallistua suunnitteluun?

Ja ei noin massiivinen voimala kuulu asuntoalueen viereen, kun muitakin vaihtoehtoja on.

Haluan Vaikuttaa Kirjoitettu 7.11.2007 09:46

Jos perehtyy jätevoimalaitoksen YVA:n (ympäristövaikutusten arviointi raportti )n. 300 sivua niin ihan ympäristöllisistä syistä jätevoimalaitoksen sijoittuminen Kivikkoon ei välttämättä ole ihan perustelematonta. Ympäristövaikutusten arviointi raportti on kattava ja sen on toteuttanut alan huipputason yritys. YVA:ssa on käsitelty myös muita sijoitusvaihtoehtoja puolueettomasti.Jonnekkin jätteet on kuitenkin laitettava ja luulisi että tällainenkin prosessi saisi ihmisen itse tajuamaan jätteiden suunnattoman määrän ja että tulevaisuudessa tällainen kuluttaminen ei ole mahdollista!

Jari N. Kirjoitettu 7.11.2007 09:33

Täytyy tunnustaa, että isot pojat ja tytöt ovat keskuudessaan päättäneet että jätevoimala sijoitetaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä Kivikkoon. Mitä muuta voi päätellä tuosta ympäripyöreästä YVA-selostuksesta. Asukkaille asiasta tiedottaminen on vain näennäisdemokratiaa.

Lenkkeilijä Kontulasta Kirjoitettu 6.11.2007 14:13

Menkää ihmiset kuuntelemaan tänään tiistaina Nalliin, että jätteenpolttolaitos rakennetaan Kivikkoon. Kaikkihan on jo suunniteltu valmiiksi. Polttolaitoksen kuljetuksia varten on suunnitteilla Kehän eritasoliittymäkin. Sekin on sovittu, että alueen asukkaat saavat hyvitykseksi laitoksesta monipuolisen liikuntapuiston. Asuntoja siihen lähelle ei enää rakenneta. Onnittelen kivikkolaisia.

Jartsa Kirjoitettu 5.11.2007 09:31

Ainahan on parantamisen varaa, mutta toisaalta asiat vois olla huonomminkin. Kieltämättä eriarvoisuus yhteiskunnassa on kasvamassa.

Nurkkakunnan Emma Kirjoitettu 2.11.2007 14:00

Mellunkylässä elämä sujuu hyvin, koska yleensä kirjoitukset ovat hyssyttelyä. Mielestäni monessa asiassa on parantamisen varaa. Leipäjonotkin Myllypurossa vaan pitenevät jatkuvasti! Ennustan, että parin vuoden päästä jono on kaksinkertainen nykyiseen verrattuna.

Mikko T. Kirjoitettu 1.11.2007 12:00

Paljon asiaa Mellunkylän mediakatsauksessa. -Arto Huotarin mielipidekirjoituksen pohjalta voisi epäillä että jätevoimalan sijoittamista Kivikkoon on jo suunniteltu. -Tuo Kontulan ostarin patsasjupakka on kiinnostava ennakkotapaus, koska ei tarkalleen ottaen tiedetä kenelle patsas on lahjoitettu. -Kivikon liikuntahalli talviurheilumahdollisuuksineen voi tuoda lisää positiivista imagoa Kivikkoon, jos ja kun jätevoimalaa ei rakenneta. -Ylipormestarin asukasilta Mellunmäessä oli juuri sitä mitä Vartin toimittaja sanoo: paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia. -Ja olihan tuo kesä tapahtumatäyteinen Kontulassa.

Lava Kurkimäen lapsille Kirjoitettu 24.9.2007 10:46

Mielestäni Kurkimäki olisi esiintymislavalle paras paikka sen vuoksi, että sitä voitaisiin hyödyntää Kurkimäen kulttuuritalossa olevien lasten tapahtumissa. Olen todennut, että siellä on paljon esiintyviä lapsia, jotka voisivat hyödyntää lavaa muutoinkin kuin Skidirockin yhteydessä. Kelkkapuistossa lavaa käytettäisiin vain KontuFestareilla.

Lava Kelkkapuistoon Kirjoitettu 21.9.2007 16:54

Eikös lava olisi parempi Kelkkapuistossa, kun siellä on suuremmat tilat järkätä erilaisia tapahtumia?

Kurkimäkeen ulkolava Kirjoitettu 20.9.2007 10:20

Kulttuuripuisto Kurkimäen piha-alueelle suunnitellaan rakennettavaksi kíinteää ulkolavaa monenmoisten tapahtumien näyttämöksi, joista suurimpana ja näkyvimpänä mainittakoon jo perinteen saavuttanut "Skidirock". Rahoitustilannetta selvitellään parhaillaan.

Kaikki ideat koskien esim. lavan ulkomuotoa ovat tervetulleita, haluamme virittää yhteistä talkoohenkeä yhteisen asian vuoksi.


Ostarin pintaan maalia Kirjoitettu 6.9.2007 09:45

Olen samaa mieltä Pia-Marian kanssa, että ostari kannattaa pitää siistinä. Se lisää huomattavasti viihtyisyyttä. Sitä lisäisi myös puitteiden siisteys. Laivoja maalataan jatkuvasti, jotta ne näyttävät siisteiltä. Voisiko ostariyhdistyksen aktiivit harkita maalipurkin ostamista. Muutama syrjäytynyt nuori voitaisiin työllistää samalla.

Pia-Maria Kirjoitettu 25.8.2007 10:28

Pidämmehän ostarimme siistinä? Ei rikottuja pulloja ym..Viihdytään.

Ylläpito Kirjoitettu 11.6.2007 09:07

Näillä keskutelualueilla on mahdollista käydä keskustelua erilaisista ajankohtaisista Mellunkylän asioista.
Jos haluat käynnistää uuden keskusteluaiheen, paina vasemmassa navikossa olevaa Keskustelut -painiketta ja kirjoita keskustelunaihe, nimimerkkisi ja kommenttisi.Nimimerkki:  
Viesti:  
       KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi