Tapahtuu Mellunkylässä marras-joulukuussa 2012

 

 
Kari Petäjän ja Ari Taskisen ID -näyttely Kontupisteessä marras-joulukuussa
 
Kontupisteessä esillä oleva Kari Petäjän ja Ari Taskisen näyttely ID kertoo Itä-Helsingistä; lähes huomaamattomista jäljistä joita taiteilijat dokumentoivat ja antavat uuden sisällön, kuvista jotka paljastuvat arkisesta maisemasta kuin geo-kätköt ja lopulta kauneudesta ja sen luomisesta uusbrutistisen ympäristön takapihoilla. Näyttely ID sisältää Kari Petäjän teoksia joissa yhdistyy valo, valokuva ja maalaus sekä Ari Taskisen kokeellisia elektronisen musiikin videoita ja Itä-Helsinkiin liittyviä videoteoksia. 
 
Pohjoiskorealaisen elokuvan viikonloppu 16.-18.11. Kontulatalolla
 
Ciné Kontula esittää pohjoiskorealaisia elokuvia Wanhassa Postissa Kontulatalossa 16.-18.11.2012. Elokuvat ovat koreankielisiä ja tekstitetty englanniksi. Suomi-Korea-Seuran puheenjohtaja Antti Siika-ahon alustuspuheenvuorot johdattavat elokuvien teemoihin. Kaikkiin näytöksiin vapaa pääsy, huomioi ikärajat.
Ohjelma:
pe 16.11.2012 klo 18:00 Samuraininja 
(Hong Gil Dong, Korean dkt, 1986). K16.
la 17.11.2012 klo 15 Koulutytön päiväkirja 
(Han nyeohaksaengeui ilgi, Korean dkt, 2006). K7. Draama/komedia. 
su 18.11.2012 klo 15 Sinikello 
(Torajikkot, Korean dkt, 1987). K7. Draama.
su 18.11.2012 klo 18 Juna 
(Korean dkt, 1960). K16. Sotaelokuva (mv).
 
Mikä roska minnekin? -asukastapahtuma Kontulatalolla 20.11.
 
Kontulan ostarilla sijaitsevassa Kontulatalossa järjestetään Materiaalitehokas jätehuolto -hankkeeseen liittyen Mikä roska minnekin? -asukastapahtuma tiistaina 20.11. klo 16.30-19.00. Tapahtumassa on paljon erilaista ohjelmaa, jonka avulla lähialueen asukkaita ohjataan ja opastetaan jätteiden lajittelussa ja muissa ympäristöystävällisissä arjen teoissa. Paikalla myös askartelupaja lapsille ja käsityönäyttely. Asukastapahtuma on osa alueen asukkaille suunnattua jätteiden lajittelun tärkeyteen ja parempaan ohjeistukseen keskittyvää hanketta. Tapahtuman järjestävät hankkeen toimijat Helsingin kaupungin asunnot Oy, Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY ja Suomen Pakolaisapu ry/KOTILO-projekti.
 
Yhteistyöllä parempaan kuntaan -tilaisuus Mellunmäessä 20.11.
 
Mellunmäen Parempi Arki-tapahtumaviikko käynnistyy tiistaina 20.11.2012 klo 17.30 keskustelutilaisuudella asukastila Mellarissa.
Alustajana Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen. Alustuksen kommentoivat asukkaiden lisäksi Vantaan apul.kaup.johtajat Jukka T. Salminen ja Elina Lehto-Häggroth. Paikalla myös myyntipöytiä. Tilaisuuden järjestää Mellunmäki-seura ry
 
Piparia ja poliitikkoja - aluefoorumi nuorille Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa 22.11.
 
Mellunkylän alueen nuorille avautuu jälleen mahdollisuus haastaa poliitikkoja juttusille ja kertoa omia mielipiteitänsä päättäjille. Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeen nuorisoaiheinen Piparia ja poliitikkoja -aluefoorumi järjestetään toistamiseen Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa (Ostostie 4) torstaina 22.11, kello 15-21. Päättäjät ovat paikalla klo 17 alkaen. Alueen asukkaat ja muut toimijat ovat tervetulleita mukaan aluefoorumiin. Tapahtuma on kaikille ilmainen ja päihteetön.
 
Parempi arki -tapahtuma Mellunmäessä 24.11.
 
Asukastila Mellarissa järjestetään Parempi arki -tapahtuma 24.11. klo 11-17, jossa voi tulla käymään tai viihtymään erilaisissa teemapisteissä. Tarjolla pientä korvausta vastaan jalkahoitoa  hierontaa ym. Seurakunta tuo tarjolle Vanhemmuuden palikat ja Mää-lampaan lauluhetken. Martat omia arjen vinkkejään, Asiaa-projekti energiasäästövinkkejä, partio letunpaistoa, työväenopisto sekä kuorolaulua että teatteriesityksen Liian paksu perhoseksi. Lisäksi keskustelua aiheesta Hyvä arki klo 16.
 
Itä-Helsingin ensimmäinen tekojäärata aukeaa joulukuun alussa Kontulassa
 
Kontulan liikuntapuistoon rakenteilla ollut tekojäärata avautuu näillä näkymin 1.12.(säävarauksella). Maksullisen jääradan, joka kesäaikoina on toiminut jalkapallokäytössä, kokoluokka tulee olemaan vajaat 70 x 100 metriä.
 
Perinteinen Joulun Avaus Kontulan ostarilla lauantaina 1.12.
 
Lauantaina 1.12.2012 klo 11-14 järjestetään Kontulan ostoskeskuksessa perinteinen ja näyttävä Joulun Avaus -tapahtuma. Joulupukin vierailun lisäksi luvassa joulupuuro- ja kahvitarjoilu ostoskeskuksen keskusaukiolla. Ohjelmaa myös Lähiöasemalla, Metrokappelissa ja Kontulatalolla, jossa mm. kirppis Kontulan Symppiksessä.Tapahtuman järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys.

Sunnuntaina 16.12. järjestetään Kontulan Emännänpuistossa ensimmäistä kertaa maksuton Mellunkylän Joulupuisto -tapahtuma
 
Sunnuntaina 16.12. klo 13-17 järjestetään Kontulan Emännänpuistossa ensimmäistä kertaa maksuton Mellunkylän Joulupuisto.
Emännänpuistoon sijoittuvassa ulkoilmatapahtumassa puiston läpi kulkevien polkujen ja teiden varrella on esillä monenlaista jouluun liittyvää suomalaista jouluperinnettä. Tarjolla on musiikkia, syötävää, valoja ja muuta jouluista toimintaa ja katsottavaa.
Kaikkia tapahtumasta kiinnostuneita tahoja, jotka haluaisivat olla mukana lahjoittamassa hyvää joulumieltä ja osallistumassa tapahtumaan pyydetään ottamaan yhteyttä kulttuurituottaja Anna Kaskimieheen, p: 09 – 3103 5717, e-mail: anna.kaskimies(a)kontu.laKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi