Kontulassa paljon pieniä ja suuria, kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna

 
 
Kontulassa järjestetään lukuisia eri kokoisia tapahtumia loppuvuodesta 2013. Tapahtumat ovat mellunkyläläiseen tapaan maksuttomia ja niiden järjestelyihin osallistuvat kymmenet alueen tahot ja järjestöt. Alla muutamia poimintoja loppuvuoden tapahtumatarjonnasta.
 
Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -iltamat Kontulatalolla torstaina 31.10.
 
Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -iltamat järjestetään torstaina 31.10. klo 18 alkaen Kontulatalon asukastila Wanhassa Postissa. Reittejä Kontulaan on Kansallisteatterin alueellinen projekti, jossa on syksyn aikana tutkittu työpajoissa erilaisten ryhmien ja ihmisten kanssa Kontulaa ja kontulalaisuutta. Iltamissa osallistujat ja ohjaajat esittelevät syys- ja lokakuun aikana työpajoissa syntyneitä teoksia, ideoita, kohtauksia, hahmoja, musiikkia ynnä muuta. Iltamat ovat avoimet kaikille, joten nappaa naapuri mukaan ja tule viettämään kanssamme mukavaa iltaa! Myös tarjoilua on luvassa, joten kannattaa varata käteistä mukaan. - Reittejä Kontulaan -projekti ei kuitenkaan pääty iltamiin, vaan tilaisuus toimii lähtölaukauksena seuraavalle vaiheelle: työpajoissa syntyneen materiaalin pohjalta valmistetaan teatteriesitys Kontulan aika!, jossa esiintyy työpajoihin osallistuneita kontulalaisia. Esitys nähdään tammikuussa 2014 Kontulassa sekä Kansallisteatterilla. Iltamissakin siitä saattaa olla luvassa pieniä maistiaisia… Lämpimästi tervetuloa katselemaan, kokemaan, ihmettelemään ja nauttimaan! Iltamiin on vapaa pääsy.
 
Ranskalaisia elokuvia Kontulatalolla 1.-2.11.
 
Leffakerho Ciné Kontula tarjoaa Ranskan instituutin tukemana joukon ranskalaisia elokuvia 1. ja 2.11.2013. Elokuvaesitykset: perjantaina 1.11. klo 18 "Tout est pardonné", lauantaina 2.11. klo 13 "Les témoins" ja klo 16 "Le refuge". Kaikissa englanninkieliset tekstitykset. Vapaa pääsy. Lisätietoa elokuvista osoitteessa www.kontu.la
 
Mellunkylä -lehti ilmestyy perjantaina 8.11.
 
Uusi maksuton Mellunkylä -lehti ilmestyy 8.11. Lehdessä juttua mm. Tasavallan Presidentin vierailusta Kontulassa, Kontulan ostarin ja Mellunmäen ostarin kaavoista, putkiremonteista, 25-vuotiaasta Mikaelin kirkosta sekä iso ajankohtaispaketti Mellunkylän uutisista ja tapahtumista. Lehteä on saatavilla 11.11. lähtien mm. Kontulatalolta, Kontulan kirjastosta, asukastila Mellarista sekä K-Supermarket Kontumarketista ja Masista.
 
Piparia ja poliitikkoja -aluefoorumi nuorille Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa torstaina 14.11.
 
Mellunkylän alueen nuorille avautuu jälleen mahdollisuus haastaa poliitikkoja juttusille ja kertoa omia mielipiteitänsä päättäjille. Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeen nuorisoaiheinen Piparia ja poliitikkoja -aluefoorumi järjestetään jo kolmannen kerran Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa (Ostostie 4) torstaina 14.11. illansuussa. Tapahtuma on kaikille ilmainen ja päihteetön.
 
Kulttuurien viikonloppu -tapahtuma marraskuun lopussa Kontulassa
 
Kontulassa järjestetään 28.-30.11. monikulttuurinen Kulttuurien viikonloppu -tapahtuma. Ohjelmassa mm. aluefoorumi monikulttuurisesta Suomesta, luentotilaisuus Kontulan kirjastossa, elokuvaesitys Wanhassa Postissa, Joulubasaari ja Kulttuurien klubi -iltatilaisuus. Tilaisuuksiin vapaa pääsy. Tapahtuman tarkka ohjelma julkistetaan 11.11.2013. Tapahtuman tuottaa KontuKeskus ry yhteistyössä Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -demokratapilotin kanssa. Se toteutetaan osana sisäasianministeriön koordinoimaa Good Relations -hanketta (2012– 2014).
 
Perinteinen Joulun Avaus Kontulan ostarilla lauantaina 30.11.
 
Perinteinen Kontulan ostoskeskuksen Joulun Avaus -tapahtuma järjestetään 30.11. klo 11-13 välisenä aikana Kontulan ostarilla. Luvassa mm. joulupuuro- ja kahvitarjoilua Keskusaukiolla (niin kauan kuin tarjottavaa riittää) sekä joulupukin vierailu. Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys.
 
Kontulan DekkariLauantai Kontulan kirjastossa lauantaina 30.11.
 
Kontulan ostarin Joulun Avauksen perään yleisöllä on mahdollisuus tutustua dekkarien maailmaan Kontulan kirjastossa, jonne kirjasto yhteistyössä KontuKeskuksen kanssa järjestää 30.11. klo 12-16 Kontulan DekkariLauantai -tapahtuman, jonka ohjelmassa on ajankohtaisen dekkarikirjallisuuden esittelyn lisäksi mm. kirjailija Harri Nykäsen (Raid) vierailu ja haastattelu sekä kustantamo Myllylahden vetämä osallistava Murhamysteeri -tapahtuma. Vapaa pääsy.

Animaatiojoulukalenteri aukeaa 1.12.
 
Kontupisteen perinteinen Animaatiojoulukalenteri aukeaa 1.12. Kontulan ostarilla ja netissä. Jo vuodesta 2003 lähtien nämä 1.-24. joulukuuta päivittäin aukeavat animaatiot ovat ilahduttaneet lapsia ja aikuisia. Kalenterin animaatiot ovat suunnitelleet ja tehneet Mellunkylän lapset ammattilaisten ohjauksessa. 
 
Suuri Mellunkylän Joulupuisto -tapahtuma Mikaelinkirkolla ja lähiympäristössä sunnuntaina 15.12.
 
Mikaelinkirkolla ja sen välittömässä läheisyydessä järjestetään suuri, hyvän mielen jouluinen perhetapahtuma sunnuntaina 15.12. klo 13-16 välisenä aikana. Joulupuistossa on esillä monenlaista jouluun liittyvää suomalaista jouluperinnettä. Ohjelmassa on mm. kuoromusiikkia (Elegia –kuoro, Ilopisarat), ekumeeninen hartaus, Joulupukki, Tiernapojat, Nukketeatteri Sampo (työpaja ja Tulilintu -esitys), Kansallisteatterin  yhteisötaideprojekti, Kontula-Seuran Joulurauhan Puisto, Stadin Juhlaorkesteri, Huutsi Kuutsi Duo, Kontupisteen animaatiojoulukalenteri, FC Konnun liukurata, Lionsien makkaranpaistoa, Kontulan Marttojen valmistamaa kahvia, mehua ja pipareita partiolaisten jouluteltta, askartelua nuorisoasiainkeskuksen toimesta sekä Lähiöaseman ongintaa lapsille. Tapahtuman suojelijana toimii eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Heti Joulupuisto -tapahtuman jälkeen Mikaelinkirkolla järjestetään Kauneimmat Joululaulut -konsertti klo 16.30, jossa esiintyy Mikaelin kuoro. Päivän kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi