Kontupisteessä nähtävillä huhti-toukokuussa Instagramkuvia yli 60 vuoden takaaKontulan ostarilla sijatsevassa Kontupisteessä on toukokuun loppuun saakka nähtävillä Instagramkuvia yli 60 vuoden takaa.
 
Miten 1950- ja 60-luvun lehtikuvat muuttuvat, kun niihin liitetään nykyään sosiaalisesta mediasta tuttuja hashtagejä (tunnisteita)? Vai onko kuvien jakaminen lopulta muuttunut mitenkään yli 60-vuodessa?
 
Kohta 15-vuotiaat tytöt Kristiina Loog, Maiken Märs, Melissa Rohejärv ja Merili Ruuto ovat tutkinneet Valokuvataiteen museon kokoelmiin kuuluvia Uuden Suomen lehtikuvaajien kuvia yli 60-vuoden takaa ja löytäneet niistä samoja aiheita ja tunnelmia, joita he jakavat joka päivä eteenpäin Instagramissa tai Facebookissa. Kuvat ovat innostaneet tyttöjä liittämään niihin hashtagejä ja tekstejä sosiaalisesta mediasta tuttuun tapaan. Näyttelyn suunnittelun yhteydessä tytöt ovat myös pohtineet filmiajan valokuvausta ja omaa suhdettaan valokuvaukseen ja kuvien jakamiseen.
 
Näyttelyn kuraattoreina ovat olleet virolaiset Kontulassa, Kalliossa ja Koivuhaassa asuvat 15-vuotiaat tytöt Kristiina Loog, Maiken Märs, Melissa Rohejärv ja Merili Ruuto yhteistyössä virolaisen seurakuntatyön tyttökerhon ohjaajan Triin Kilon ja valokuvaaja Krista Keltasen kanssa. Näyttelyn kuvat on valittu Valokuvataiteen museon Kuvia kaikille -verkkosivulta, joka esittelee Uuden Suomen valokuvaajien kuvia 1950- ja 60-luvuilta. Näyttelyssä on valokuvia kuvaajilta: Mauri Vuorinen, Matti Brandt, Seppo Saves.
 
Instagramkuvia yli 60-vuoden takaa -näyttely on osa Galleria Kontupisteen ja Suomen valokuvataiteen museon syksyllä 2013 alkanutta KOVA-yleisötyöhanketta (KOVA Kontupiste – Valokuvataiteen museo), jonka tavoitteena on museon kokoelmien saavutettavuuden lisääminen ja erilaisten yleisöjen ottaminen mukaan taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Hanke esittelee valokuvataidetta ja -kulttuuria Kontulan ja Mellunkylän asukkaille Galleria Kontupisteessä. Kaikki valokuvasta ja yhdessä tekemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!
 
Lisää: www.kontu.laKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi